Keszthely

2016.05.22. 14:27

Éltető társainkra hívták fel a figyelmet

Keszthely – Árnyas lombok alatt várt gyereket, családokat a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület a Madarak és fák napja tiszteletére rendezett programra.

Keszey Ágnes

Az  év fája a  mezei szil, az év madara a haris - ez is kiderült a vasárnapi  programon, hiszen   ezekkel kapcsolatos kérdések is szerepeltek a játékos,  ám sok tudást igénylő és új információkat nyújtó vetélkedőn, a Madarak és Fák napja alkalmából megrendezett családi délelőttön. Kicsik és nagyok fa -és madárfelismerő feladványokat is megoldhattak,  kézműves foglalkozáson is részt vehettek a Helikon parkban. A Magyar Madártani Egyesület zalai csoportja madár-, fészek- és tojásbemutatót  tartott, sőt, gondozásukba vett fiókákat is magukkal vittek a gyerekek nem kis örömére, akik érdeklődve figyelték a kis szárnyasokat.

Salamon Hella egy  kitömött egerészölyvet nézett érdeklődve
Fotó: Keszey Ágnes

– Rajzversenyt is hirdettünk  Kedvenc fám címmel. Egyesületünk idén minden figyelmét a fákra irányítja. Öröm volt látni,  milyen szeretettel gondolnak a gyerekek a fákra. Bűbájos rajzokat készítettek:  mókus ült az odúban, rajzoltak gyümölcsökkel, óriási cseresznyével teli fát, láttunk gombát a fa alatt, hintázó kislányt, lepkéket  és madarakat- sorolta Forstner Anna, a szervező Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke,  hogy milyen sokszínűnek látják a természetet, fontosnak a fákat a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!