Keszthely

2016.08.29. 14:43

Figyeltek és segítettek

Keszthely - A Bűnmegelőzési Irodában dolgozó közel harminc fiatal munkája is hozzájárult ahhoz, hogy a városban elenyésző számban fordultak elő a szezonhoz jellemzően kötődő bűncselekmények.

Keszey Ágnes

Július elejétől hét héten át a   fiatalok járőröztek  a strandon, a Balaton-parton, a parkolókban, rossz időben  a belvárosban és a bevásárlóközpontok környékén.  Bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokat is osztogattak és a városba érkező vendégek érdeklődésére  turisztikai információkat is nyújtottak. Munkájukat hétfőn köszönték meg a város és a rendőrség képviselői. Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: a keszthelyi önkormányzat évek óta másfél millió forintot fordít a bűnmegelőzési iroda és azt megelőző felkészítő tábor működésére. Dr. Horváth István, a keszthelyi rendőrkapitányság vezetője felidézte: a tavalyi nyugodt év komoly viszonyítási alap volt.

– Az idegenforgalomhoz kapcsolódó bűncselekmények számában nem történt emelkedés. A strandi lopások száma elenyésző volt:  egy - két   eset történt a keszthelyi strandokon. Autólopás nem volt, az autófeltörések száma csökkent.  Úgy gondoljuk, hogy a gyerekeknek ebben komoly szerepe volt  Már a  jelenlétük is sokat jelentett, amikor „police” feliratú pólóban járőröztek,  az megelőző hatású   - összegezte a rendőrkapitány.

A bűnmegelőzési zárórendezvényén résztvevő diákok: hátsó sorban (b-j) Papp Levente, Volner Kitti, Nemes Viktória, Pálfi Dániel, elöl: Krasznai Kevin, Takács Tamara, Szálinger Barbara

A Balaton-  parti irodában működött a Bűnmegelőzési iroda, melyben már második  éve dolgozott Takács Tamara.

–Korábban szerettem volna rendőr lenni,  de aztán művészeti iskolába mentem. Azt gondoltam, hogy nyári munkának jó lesz. Nagyon jó volt a csapat - mesélte érdeklődésünkre a fiatal. A középiskolásnak nem csak a hangulat, a munka is emlékezetes.

- A biciklis regisztrációs pont nagyon jó volt: írtam az adatokat és fényképeztem a kerékpárt Minden nap sok turista  fordult hozzánk: illemhelyet, büfét, pénzváltási lehetőséget, parkolóautomatát kerestek a legtöbben. Biciklivel és gyalog jártuk a várost,  szórólapoztunk, figyeltük az autókat. Úgy látom, sokan felelőtlenek: több lehúzott ablakú autót láttunk a parkolókban és sokan hagytak értéktárgyakat a járműben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!