Keszthely

2014.11.05. 16:26

Ifjú kutatókat díjaztak a tudomány ünnepén

Keszthely - Elismerések átadásával és kutatók előadásaival ünnepelték a Tudomány napját a Pannon Egyetem Georgikon Karon.

Keszey Ágnes

Egyévi jövedelmét ajánlotta fel Széchenyi István 1825 novemberében egy magyar tudós társaság megalapítására, ennek emlékére ünnepeljük a Magyar Tudomány napját. A keszthelyi egyetemen is  hagyomány, hogy tisztelgnek e nap előtt.

Duduk Vendel-díjban részesült dr. Pál László egyetemi docens, aki évek óta  részt vesz a Tudományos Diákköri Tanács munkájában, dolgozatok bírálatában, konferenciák szervezésében. Kutatási területe a baromfi egészségügy és a takarmányozás kapcsolata, a naposcsibék korai táplálásának jelentősége. A hallgatóknak sokat segített abban, hogy  neves hazai és külföldi cégekkel, tudományos műhelyekkel is felvegyék a kapcsolatot.

„Az Év Fiatal Kutatója"  kitüntetést dr. Cseh Eszter tanársegéd vehette át előző évi tudományos tevékenysége alapján.  Korábban a szőlővirológiával foglalkozott, majd a gyógynövények kerültek érdeklődése középpontjába,  ismereteit összegezve most ez utóbbiak növényvédelmével foglalkozik.

Fiatal kutatók munkáját ismerték el  - Dr. Pál László és dr. Cseh Eszter. Fotó: Keszey Ágnes

A Tudomány Napi ünnepségen előadásokat is hallgathattak a jelenlevők:  arról, hogy mi is az a  diverzitás, a helyi burgonyafajtákról és a kihalt egyenesszárnyúakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!