Jó célokért dolgoznak- Elindult a 72 óra kompromisszum nélkül akció

2016. október 07., 16:21 szerző: Zámbó Balázs
komment
Keszthely - Második alkalommal csatlakoztak zalai települések a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű országos önkéntes akciósorozathoz.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A szociális, önkéntes akciót a három történelmi keresztény egyház szervezi. A Németországból indult kezdeményezéshez 9. éve csatlakozik Magyarország. A szervezők elsősorban a fiatalságot szólítják meg, hogy október második hétvégéjén fogjanak össze és együtt tegyenek másokért, s a környezetünkért.

Zala megyében Keszthelyen, Alsópáhokon és Zalaegerszegen 13 különböző projekten dolgoznak a fiatalok. Szerepel a célok között kórházi gyermekosztály dekorálása, adománygyűjtés, szemétszedés, idősek segítése, „csikk-kommandó”, famentés és közintézmény rendbetétele. Zalában összesen 224 önkéntes fog dolgozni, mondta el lapunknak Zsiga Kata főszervező. A legfőbb cél, hogy az önkéntesen végzett munka természetessé váljon. 

A 72 óra kompromisszum nélkül akció Nagy Bálint keszthelyi alpolgármester köszöntője után indult útjára pénteken délután a Balaton Színházban. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a megmozdulás hagyománnyá válik.

Zámbó Balázs

2016. október 07., 16:21 szerző: Zámbó Balázs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...