Keszthely

2015.08.28. 16:55

Élménydús napot töltöttek együtt a vakok és gyengénlátók egyesületének zalai tagjai

Keszthely (ká) – Jó hangulatban töltötték együtt a pénteki napot a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének tagjai a Georgikon élménygazdaságban.

Keszey Ágnes

Idén is összegyűltek a vakok és gyengénlátók egyesületének zalai tagjai, most a keszthelyi tagszervezet látta vendégül a sorstársakat.

– Aktuális kérdéseket is megbeszélünk, megnézzük a múzeumot, és a Balaton-partra is lesétálunk – mondta a Zala megyei egyesület alelnöke, Choma Balázs.

Choma Balázs, Novák Teréz, a házigazda keszthelyi csoport vezetője és Molnár Béla a pénteki találkozón (Fotó: Keszey Ágnes)

Elhangzott: sokat jelentenek az ilyen napok a tagoknak, hiszen a mindennapokban számos nehézséggel kell megküzdeniük, de azért vannak előremutató jelek.

– A zalaegerszegi autóbuszokon van hangosítás: elmondják, milyen állomáson, milyen átszállásal hogyan lehet közlekedni, ez pozitívum. A megyeszékhelyen több jelzőlámpát tettek hangossá, amit a sorstársak kézi irányítóval tudnak működtetni, hallják a segítséget az átkeléshez. Programjainkhoz több civil szervezet is segítséget nyújt – mondta az alelnök.

Mindezek ellenére nem egyszerűek a vakok és gyengénlátók mindennapjai.

– Bárhova eljutni csak baráti vagy családi segítséggel lehet. Mostanában számíthatunk az önkéntes munkát végző középiskolásokra: felolvasnak, segítenek a bevásárlásban, séta közben. Az egyesület pedig számítógépes tanfolyamot szervez ősszel – szólt a lehetőségekről az egyesület megyei elnöke, Molnár Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!