Keszthely

2016.07.13. 21:38

Keszthely vihar után - Házra, utakra dőltek a fák

Keszthelyen fák dőltek utakra, járdákra, utakat öntött el az eső a szerda esti viharban.

Keszey Ágnes

Keszthelyre este fél nyolc körül érkezett meg a vihar: hirtelen feltámadt széllel és erős esővel. Rövid idő alatt hatalmas mennyiségű csapadék hullott, elárasztva a város egyes területeit. A belvárosban sétálók futva kerestek menedéket egy-egy kapualjban, gyorsan kiürült a Sétálóutca. A vasútállomás szomszédságában lévő autóbuszállomás mellett hömpölygött a víz.

A szél és az esőzés elálltával, este fél kilenc után Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: este nyolc óra nem sokkal kezdődtek meg a kárelhárítási munkálatok. Addig nyolc esetről kaptak értesítést a tűzoltók: fák dőltek az útra. A keszthelyi és balatongyöröki önkéntes tűzoltók is részt vettek a veszélyhelyzetek elhárításában. A szóvivő tájékoztatása szerint keszthelyi – főként -  belvárosi utcákba és Kehidakustányra is riasztották a tűzoltókat.

A Bercsényi utcában a viharban megsérül fa rongált meg egy háztetőt, s ebben az utcában több helyen is az útra, járdára dőltek méretes faágak. A Balaton-partra vezető kerékpárút Helikon liget mellett  elhaladó egy szakaszát is méretes faágak torlaszolták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!