Keszthely

2016.02.24. 08:50

Keszthelyi kurátor az Nemzeti Kulturális Alapban

A Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiuma tagjává nevezte ki az emberi erőforrások minisztere Csengei Ágotát, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóját. A szervezet kulturális pályázatokról dönt.

Keszey Ágnes

Miután a korábbi tagok megbízatása tavaly december végén lejárt, a Nemzeti Kulturális Alap tisztújítási folyamata során a korábbinál jóval több: 17 állandó és három ideiglenes kollégium tagjait választották meg, összesen 128 főt. Így például a korábbi Közművelődés és Népművészet Kollégium is kettévált. A keszthelyi kulturális szakembert, Csengei Ágotát a Kulturális Központok Országos Szövetsége javasolta a feladatra, melyet Balog Zoltán miniszter elfogadott. Így a Goldmark Károly Művelődési Központ és a Balaton színház igazgatója a napokban átvehette kinevezését: ezzel a Közművelődési Kollégiuma tagja lett.

Csengei Ágota bekerült a kuratóriumba. Fotó: Keszey Ágnes

- Az NKA évente kétszer-háromszor ír ki pályázatot, ezek elbírálása lesz a feladatunk. Több száz pályázatról beszélünk, melyeket szakmailag és pénzügyileg is bírálnunk kell – mondta Csengei Ágota.

A kuratórium a napokban tartja alakuló ülését, s várhatóan ekkor már az új tagok számára is megkezdődik a munka, mely 2019 végig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!