Keszthely

2015.09.08. 17:46

Kincsem a kastélyban - Romantikus kalandfilm készül a világhírű magyar kancáról

Keszthely –A Helikon Kastélymúzeum is az egyik helyszíne a Kincsem című filmnek: a forgatócsoport és a szereplők ezekben a napokban dolgoznak Zalában.

Keszey Ágnes

Blaskovich Ernő (a híres ló tenyésztője) és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme áll a Kincsem című film középpontjában. A konfliktus mi másból adódhatna, mint a szerelemből, hiszen az osztrák nemes lánya és Kincsem gazdája viharos kapcsolatba keveredik. Az ő történetükön keresztül ismerhetik majd meg a nézők a világhírű paripát.

Báli jeleneteknek és az Oettingen család filmbéli otthonának ad helyszínt a Festetics kastély a több napig tartó forgatás közben, Gáspár Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze alakítja a zord osztrák atyát, aki nem mellesleg az Osztrák Császári és Királyi Lóegylet elnöke.

-.Van egy drámai vétsége ennek az apaszerepnek. Ami a legnagyszerűbb az egészben - és a rendező is úgy vezet minket - hogy ez egy nagyon emberi történet. Nagyon jó benne játszani: hitelesek a jelenetek. Nem feltétlenül szimpatikus a karakterem, mert vannak bűnei, de ő is áldozata valaminek. Azt szoktam mondani, semmi sem csak fehér, vagy fekete, de nem is csak szürke, hanem pepita:. Kincsem nagy szimbólum: jelezte, hogy itt van ez a kicsi magyar nép, amely tud győzni - mutatta be jellemét és egy kicsit a filmet azt osztrák nemest megelevenítő színész.

A film egyik főszereplője Nagy Ervin. Fotó: Szabó Adrienn (Kincsem sajtófotó)

A július közepén elkezdődött, s november elejéig tartó, majd még három téli forgatási napot is tartalmazó forgatás hazai és külföldi helyszíneken történik.

- Kincsem 56 versenyen indult, s 56-ot nyert,de ez a film inkább az ő gazdájáról szól. Köré építettünk egy olyan történetet, amelyből egy igen fordulatos kalandfilm lesz - mondta rendező, Herendi Gábor.

A produkció a Magyar Nemzeti Filmalap által legnagyobb összeggel támogatott film. A közel három milliárd forint összköltségű alkotás több, mint két milliárd forint támogatást nyert: a korabeli díszletek, jelmezek a statiszták és a kaszkadőrök száma és nem utolsó sorban a Kincsemet megjelenítő öt ló betanítása, valamint a hat hónapos, képi utómunka költségessé teszi a munkálatokat. A filmet jövő év végén láthatja közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!