Keszthely

2014.10.24. 05:26

Kisebb földrengés volt Keszthely közelében

Kisebb, alig érezhető földrengés volt Zala megyében Keszthely közelében, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérései szerint csütörtökön a késő esti órákban a Richter-skála szerinti 1,9-es erősségű földmozgás volt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Keszey Ágnes

Tájékoztatásuk szerint a rengés központját Keszthelytől 24 kilométerre, körülbelül 1 kilométer mélyen határozták meg.

A földmozgással kapcsolatban a katasztrófavédelemhez nem érkezett lakossági bejelentés.


Kicsit megmozdult a Föld

Mihályfa  – Kisebb földrengés volt csütörtökön  este Sümegtől 8 km-re nyugatra, Mihályfa térségében.

Az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma észlelte a csütörtökön este 22.14.-kor kipattant 1,9-es magnitúdójú földrengést. A csekély mértékű földmozgás kapcsán – mely tektonikai eredetű, a magyarországi lemezmozgások eredménye – nem érkezett lakossági bejelentés arról, hogy bárki érezte volna, vagy bármilyen következménye lett volna.

- Mérőműszereink jelezték a kisebb földrengést. A nemrégiben befejeződött szeizmológiai állomáshálózat bővítésével lehetővé vált, hogy ezt, és akár jóval kisebb mértékű fölmozgásokat is észleljünk a térségben. Magyarországon egyébként ritka, hogy ilyen kis földrengést nagyobb követne, jellemzően a nagyobb földrengéseket követik kisebb utórengések - mondta el Szanyi Gyöngyvér, az obszervatórium szeizmológusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!