Keszthely

2016.06.08. 18:50

Költészet és utazás Európába

Keszthely - Keszthelyi származású alkotókkal: Szálinger Balázs költővel és Muszatics Péter filmrendezővel, elsőkönyves szerzővel ismerkedhettek az érdeklődők szerdán.

Keszey Ágnes

A könyvtár a sétálóutcán várta a közönséget az ünnepi könyvhéten. Szálinger Balázs József Attila-díjas költővel Csengey Balázs irodalomtanár diskurált költészetről, az alkotó pályafutásáról.

- Sok év után vannak új verseim, nagyon féltem a felolvasásuktól, mert teljesen mások, mint a korábbiak. Remélhetőleg ősszel lesz belőlük könyv, amitől még jobban tartok - mondta Szálinger Balázs.

Összeköti őket az irodalom: dr. Cséby Géza, Muszatics Péter, Szálinger Balázs és Csengey Balázs (a képen balról jobbra)
Fotó: Keszey Ágnes

A program folytatásaként dr. Cséby Géza irodalomtörténész beszélgetett Muszatics Péterrel az Utazás Európa mélyére című könyvéről. Az író úgy fogalmazott: a kötet Közép-Európa észak-déli metszete Tallintól Thesszalonikiig.

- Bizonyos mértékig a maga szerény eszközeivel megpróbálja széttörni a közkeletű Közép-és Kelet-Európa képet, ami sokakban benne van - összegezte Muszatics Péter.

Címkék#könyvhét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!