Keszthely

2015.08.18. 16:47

Kórházi fejlesztések - gyorsabb és korszerűbb ellátás

Hévíz, Keszthely – Megújult rendelők, új kezelőhelyiségek Hévízen, korszerűsített sterilizáló és labor, valamint CT üzembe állítása Keszthelyen - többek között ezek a fejlesztések valósulnak meg a két település kórházában.

Keszey Ágnes

Több területen gyorsul a betegek ellátására fordítandó idő - azaz a pácienseknek kevesebbet kell várakozniuk. A fejlesztések megvalósítása során a két kórház összehangolja munkáját, így a több, mint négyszázezer fős ellátási körzetben élők magasabb színvonalú ellátást kapnak, s az intézmények működtetése is gazdaságosabbá válik.

A szeptember végén záródó projekt eddig megvalósult és még hátralévő fejlesztéseit dr, Kvarda Attila - a két kórház főigazgatója - kedden mutatta be a sajtó képviselőinek.

- Laboratóriumot, orvosi rendelőket alakítottunk ki, melyeket már be is rendeztünk. Létrehoztunk egy öt kezelőhelyes, biológiai terápiára alkalmas részleget, itt az infúziós kezelésekre fogadjuk a betegeket. Ezek a kezelések időigényesek, itt modern és barátságos körülmények között fogadjuk a betegeket. az épület másik oldalán egy 42 helyiségből álló, fizioterápiás részleg kapott helyett - mutatta be a fejlesztéseket dr. Kvarda Attila.

Keszthelyen egy véranalizátor automata is került a laborba - ezt mutatta be Bakosné Nagy Zsuzsanna laboranalitikus és dr. Kvarda Attila

Az építészeti átalakítások közel 200 millió forintba kerültek, s több, mint 100 millió forint értékben műszereket is beszereztek: a reumatológiai diagnosztikát segítő, ultrahangkészüléket, valamint több, komplex kezelésre alkalmas fizioterápiás eszközt: ezzel lehetővé válik, hogy a betegnek nem kell több időpontot kérnie, hiszen a gép több testrész kezelésére is alkalmas

Mindezek mellett több, mint 200 millió forintos ráfordítással felújítják a kórház fogadóépületét - ez a tervek szerint év végére valósul meg.

A hévízi fejlesztések bemutatása után a keszthelyi kórházban folytatódott a fejlesztések bemutatása.

- Itt teljesen megújult a központi sterilizáló, és ebbe új gépek is kerültek. Laborautomatákat is beszereztünk: ezekkel költséghatékonyabban tudjuk végezni a vizsgálatokat, s az eredmények is hamarabb elkészülnek. Két nagy értékű diagnosztikai eszközt szerzünk be: egy CT-t és egy digitális röntgent. A keszthelyi építészeti munkálatok és az eszközbeszerzések összköltsége meghaladja az ötszáz millió forintot – mondta el a keszthelyi kórházban dr. Kvarda Attila.

Új fizioterápiáskészülékek is kerültek Hévízre - mutatja Horváthné Papp Éva asszisztens, a háttérben Lőrincné Köblös Anikó egy kezelésen Fotó: a szerző

A két kórházban informatikai fejlesztések is történtek: melyek meggyorsítják az adattovábbítást és a leletek értékelését.

A lakosság is megismerheti a fejlesztéseket és ezek eredményeit: augusztus 26-án , 16.00 órakor a hévízi kórház konferenciatermében lakossági fórumot tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!