Keszthely

2015.07.06. 14:10

Középiskolások a közbiztonságért Keszthelyen

Keszthely - Idén már 13. alkalommal nyílt meg a Bűnmegelőzési Iroda. Hétfőtől diákok segítik a rendőrség munkáját és turisztikai információkat is nyújtanak a turistáknak augusztus közepéig.

Keszey Ágnes

A Bűnmegelőzési Iroda a Balaton-parton működik, ám idéntől már nem a strand bejáratánál, hanem néhány méternyire, az újonnan elkészült Energia téren kialakított épületben. A szezonban nem csak a nyaralók érkeznek nagy számban a Balatonra, hanem megszaporodnak az autófeltörések, besurranásos lopások, alkalmi tolvajlások is – ez ellen tesznek a fiatalok.

– A Bűnmegelőzési irodában dolgozó 28 diák járőrözik a Balaton-parton, bevásárlóközpontoknál és a piacon. Figyelik, nincsenek-e nyitott autók, elhagyott tárgyak, bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokat osztogatnak – szólt a munkáról dr. Horváth István keszthelyi rendőrkapitány.

Nemes Viktória és Lágler Dorottya évek óta dolgozik a Bűnmegelőzési Irodában. Fotók: Keszey Ágnes

Ruzsics Ferenc polgármester a hétfői megnyitón elmondta, hogy a bűnmegelőzési iroda az önkormányzat másfél millió forintos támogatásával működik.

Címkék#Keszthely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!