Keszthely

2017.06.06. 11:07

Lesz hol megpihenni - Padokat adományoztak az öregdiákok

Padokat adományozott a Vajda János Öregdiákok Egyesülete és egy volt osztályközösség az iskolának Keszthelyen, melyet a szombati öregdiák-találkozón adtak át.

Keszey Ágnes

Hagyományosan június első szombatján tartja éves találkozóját a Vajda János Öregdiákok Egyesülete, melyre az egykori premontrei intézményben tanulókat is várták. Az iskolában megemlékeztek elhunyt diáktársaikról,  majd a gimnázium udvarán gyűltek össze, hiszen ide kerültek azok a padok (egy-egy darab 60 ezer forintba kerültek), melyeket   Cserszegtomaj, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Tapolca  támogatása révén sikerült megvásárolni.  Egy osztályközösség, az 1995-ben érettségizett egykori gimnazisták pedig maguk adták össze egy pad árát, így összesen hat térbútoron pihenhetnek meg a diákok.

Szörényi Zoltán, dr. Gárdos Tamás és Péter Károly, vonyarcvashegyi polgármester a padokon
Fotó: Keszey Ágnes

- Rohanó világunkban, amikor minden felgyorsult, a diákok élete is sokkal pörgőbb, mint az én, vagy a jelenlevők korában volt.  Meg kell állnunk és le kell ülnünk néha, mert a jó dolgokhoz nyugalomra, pihenésre, elmélyülésre is szükség van.  Ezekre  e padok jó segítségül fognak szolgálni. Kívánom, hogy ahogy telnek az évek, ezek a padok egyre több szerelemről, örömről, csínytevésről és számtalan olyan történetről tudjanak majd mesélni, amik majd a mindenkori diákokban fenntartják azt a hitet, azt az érzést, ami bennünket is idehoz. És akkor biztos vagyok benne, hogy az Öregdiák Egyesület hosszú távon is életképes lesz és élni fog - mondta az átadáskor  beszédében dr. Gárdos Tamás, az egyesület elnöke.

Az egykori öregdiákok a Mozgás házában folytatták programjukat: a közgyűlésen beszámolót hallhattak az elmúlt egy év munkájáról és eseményeiről. Ebben a tanévben is rendszeres havi támogatással segítették a jó tanuló, szociális körülményei miatt rászoruló diákokat, s a ballagási ünnepségen jutalmakat adtak át. Szörényi Zoltán, a gimnázium  igazgató is szólt a napokon belül véget érő tanévről, majd a jelenlegi tanulók műsorral kedveskedtek az öregdiákoknak.

A szombati nap a szintén hagyományos gulyáspartival, kötetlen beszélgetéssel folytatódott a gimnázium vízitelepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!