Keszthely

2017.04.18. 12:36

Likviditási problémák a keszthelyi hulladékszállító cégnél

A hulladékszállító cég működése, s számára kölcsön biztosítása valamint iskolákkal kapcsolatos tervek kerültek a városvezetők elé a napokban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

Keszey Ágnes

A hulladékszállító cég több szelektív gyűjtőszigetet is működtet a városban. Az egyiknél kedden Gárdos Abigél és édesapja, Gárdos Péter helyezte el a környezettudatosan gyűjtött szemetet Fotó: A szerző

Nem először tárgyalt már a testület az önkormányzati tulajdonú hulladékszállító cég működéséről és arról, hogy vajon hogyan lehet biztosítani a HUSZ kft. jövőjét. A számlázást végző hulladékgazdálkodást koordináló nemzeti cég a bevételek hatvan százalékát juttatja el a cégnek, részben emiatt, részben a rezsicsökkentés miatt komoly likviditási problémák keletkeztek. .A HUSZ kft. tíz millió forintos tagi kölcsönt igényelt az önkormányzattól, melyet a költségvetés általános tartalékából tud biztosítani a város. Ezzel azonban e keret kimerül. A rendkívüli ülésen az a döntés született, hogy most négy millió forint tagi kölcsönhöz jut a HUSZ, majd a kérdés a következő testületi ülésen ismét napirendre kerül. Ebből az összegből addig biztosítható a hulladékszállító cég működése, s a kiadásokat tudják finanszírozni.

Terv a Csány-Szendrey iskola tanulói létszámának emelése - képünkön a Fodor utcai székhely iskola
Fotó: Keszey Ágnes

Iskolaügyek is szóba kerültek. A nagykanizsai Tankerületi Központ több keszthelyi iskolát érintő kérelméről is döntöttek a képviselők: hozzájárultak az átszervezésekhez. Ezek szerint az Egry József iskolában bővülne a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatása: a tervek szerint az az autizmus speektrumzavar-Asperger szindrómás gyerekek tanításával. A Csány – Szendrey Általános Iskolában jelenleg maximum ötszáz gyermeket vehetnek fel, a tervek szerint a tanulói létszámot 560 főre bővítik. A Zöldmező utcai iskolában pedig a szakképesítések körét szeretnék bővíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!