Keszthely

2016.06.03. 12:23

Már jobbra is lehet kanyarodni – közlekedési változás a belvárosban

Keszthely – Péntektől jobbra, a Georgikon utca felé is kanyarodhatnak a kastély irányából érkező autósok. A megváltozott forgalmi rend figyelmet igényel a belvárosban közlekedőktől.

Keszey Ágnes

A közlekedési változásról Ruzsics Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót, miután Göncz Attilával, a VÜZ kft. ügyvezetőjével együtt eltávolította a behajtani tilos táblát az érintett útszakaszról. A Georgikon utca felé így már jobbra is tarthatnak az autósok, a buszok és nagyobb teherautók azonban továbbra is csak balra, a Szalasztó utca felé mehetnek tovább. A változtatás oka az, hogy sok lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz, hogy nehézkes a város nyugati része felé közlekedni.

– A Deák Ferenc utcából kikanyarodóknak most sokkal jobban kell figyelniük, hogy most már nem csak bal oldalról, a volt laktanya, a jelzőlámpák felől jöhetnek az autósok, hanem jobbról, az Amazon felől is lesz forgalom – hívta fel a közlekedők figyelmét az új helyzetre a polgármester.

A Kastély utca és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon – míg a helyiek megszokják az új helyzetet – 30 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben. A területen táblák figyelmeztetik a sofőröket az új közlekedési rendre.

A Georgikon utcából balra, a Deák Ferenc utca felé is tovább lehet haladni. Hogy ez mekkora forgalmi terhelést jelent, azt az iskolakezdés idején felülvizsgálják, hiszen a Deák utcában két oktatási intézmény is található.

A Georgikon utca eddigi halszálkás parkolóhelyei helyett az úttal párhuzamos parkolókat alakítottak ki, ezzel együtt az úton a szegély áthelyezésével szélesítik a helyet. A megszűnt férőhelyeket új parkolóterület megnyitásával pótolják a Georgikon utca 4. szám alatt, a Nádor utca felé átkötést biztosítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!