Keszthely

2016.06.12. 17:04

Negyedszázadnyi "folkadrenalin" - 25 éves a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport

Keszthely - Éppen 25 évvel ezelőtt, 1991-ben alakult meg Keszthelyen a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport. Jubileumi gálával ünnepeltek a hét végén.

Zámbó Balázs

Az alapítás éve óta rengeteg minden történt, egyvalami azonban nem változott: az együttesben hétről hétre tehetséges és elhivatott gyerekek ismerkednek meg a magyar néptánc sokszínű világával. Ahogyan Aradvári Lászlóné művészeti vezető beszédében fogalmazott: a 25 esztendő alatt közel ötszáz fellépésen okozott örömet a csoport a közönségnek, sőt, 21 külföldi út során vitték hírét a magyar népi kultúra gazdagságának. Az évek során mintegy 2000 gyerek szerepelt a csoport év végi önálló műsorain.

(Fotó: Zámbó Balázs)

Az eltelt huszonöt esztendő alatt a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport hosszú utat járt be. Most eljött az idő egy pillanatra megállni és visszatekinteni. Erről szólt az együttes jubileumi műsora, amelyre szombaton került sor a Balaton Színházban. A Negyedszázad című műsorban bemutatták az eddigi legsikeresebb koreográfiákat, bemutatkoztak a legfiatalabb generáció képviselői és visszatértek a színpadra néhány műsorszám erejéig a már elballagott, idősebb táncosok is.

A műsorban az egész történelmi Magyarország területéről voltak táncok, színes kavalkádban az egyes tájegységekről. Az előadás rendkívül gazdag látványtechnikával és egyedi képi világgal készült, ifj. Aradvári László rendező-koreográfus az Egyesült Államokban állította össze a háttéranyagokat.Több meglepetés és kísérőprogram is kapcsolódott a táncegyüttes jubileumi műsorához. Vörös szőnyegen, elegáns háttérfal előtt érkeztek a vendégek a színházba, az emeleten pedig Mészáros T. László fotókiállítása várta a közönséget. A képek az együttes múltjának számos szép fejezetét idézték. Kiállították a tánccsoport januárban kapott „Pro Cultura Keszthely” díját is.

A lényeg azonban a néptánc volt. A nagy sikerrel bemutatott táncokat mindvégig nagy lelkesedéssel fogadta a közönség, a műsor végén pedig vastapssal, felállva ünnepelték a táncosokat a zsúfolásig megtelt Balaton Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!