Keszthely

2015.09.02. 12:33

Őszi strandolás - mindenki a saját felelősségére fürdik

Keszthely –Az indián nyár is melegnek ígérkezik a meteorológiai előrejelzés szerint. A kellemes időben még mindig várják a vendégeket a balatoni strandok.

Keszey Ágnes

Már nem szednek belépőjegyeket a zalai Balaton – parton: szabadstrandként üzemelnek a fürdőhelyek. Balatongyörökön, Vonyarcvashegyen, Gyenesdiáson az időjárástól függően szeptember végéig, október elejéig, Keszthelyen október közepéig – végéig tartanak így nyitva.

– Saját felelősségére fürödhet mindenki. Vízimentő és elsősegélynyújtó sincsen már a strandon. Az illemhely és a zuhanyzók működnek, s több vendéglátóhely – köztük melegkonyhás egység – is várja még a vendégeket – összegezte a már szabadstrandként üzemelő keszthelyi Városi strandon az igénybe vehető szolgáltatásokat Csendes Antal. A Városüzemeltető Nonprofit Kft. fürdőszolgáltatási ágazatvezetője fokozott figyelemre inti a strandolókat, s hogy a még működő viharjelzés jelzéseit mindenki vegye komolyan.

Az őszi melegben is sokan napfürdőznek, s élvezik a Balatont. Stuttgartból érkezett a keszthelyi strandra Nina Lerch, Lea Beuer és Franzi Werner. Fotó: Keszey Ágnes

A többi településen is hasonlóképpen várják a vendégeket. Balatongyörökön az új strandi főépületben lévő vizesblokkot csak télre zárják be. Keszthelyen ameddig csak lehet, bent hagyják a vízbe vezető lépcsőket. Ősztől – tavaszig a legtöbb strand – már szolgáltatások nélkül, sétányként várja a látogatókat, általában májusig. Akkor ismét szabadstrandként, majd jellemzően júniustól újra fizetősként nyitnak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!