Keszthely

2017.02.17. 12:14

Párkapcsolati buktatók: szándék és teremtés is kell

Egy problémára, így a párkapcsolati nehézségekre mindig két megoldás van: kezeld vagy szakítsd meg- mondta Pilát Gábor. Az életmód tanácsadó a Balaton színházban tartott előadást a párkapcsolatok buktatóiról és elkerüléséről a Házasság hetén.

Keszey Ágnes

A jó párkapcsolat szükséges, de nem elégséges alapja a szerelem. A szakember tapasztalatai szerint ha ehhez nem társul tudatosság, felelősségvállalás, akkor nem tart hosszú ideig.

– Akkor úgy járnak a szerelmespárok, mint az a gyerek, akire azt mondják: bármi lehetne belőle ám megmarad ezen a szinten. Mint amikor azt mondják egy párra, hogy az isten is egymásnak teremtette őket, de egy idő után egymás gyilkolása van – vázolta Pilát Gábor. Előadásában elhangzott: a veszekedés jót is jelenthet, hiszen még van kommunikáció. Ha nincs, már meghalt a kapcsolat.

Fotó: Keszey Ágnes

– Amikor két ember közös életet kezd, azt gondolják, ezzel megérkeztek. De ezért nap mint nap dolgozni kell. Van egy afrikai ország, ahol hét évente újra kell kötni a házasságot. Jónak tartom, mert mementó, hogy folyamatosan teremteni kell. Egy kapcsolatnak minden nap meg kellene halnia és minden nap újjá kéne születnie. Amíg meg tudjuk tenni, addig működik. Ha nem, vagy nem akarjuk, akkor el kéne engedni – mondta a szakember, aki hangsúlyozta: a nem döntés lépés a halál felé. Úgy véli, nem az a fő kérdés, hogy meg menthető-e egy kapcsolat, hanem hogy van-e szándék a teremtésre. Azt tanácsolja: addig ne aludjon el a pár, míg problémáikat meg nem beszélik.

S kereshetjük a választ magunkban: boldogok vagyunk-e, saját életünket éljük vagy másoknak akarunk megfelelni, mennyire figyelünk egymásra, értjük-e a másikat, vagy csak hisszük, hogy azt gondolja, amit mi értünk belőle?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!