Keszthely

2015.10.05. 14:52

Rácsok mögötti világ - a hazai börtönökbe kalauzolja az olvasókat

Keszthely - A hazai börtönökbe kalauzolja az olvasókat Tamáska Péter: Kis magyar börtönkönyv című műve.

Keszey Ágnes

A Balatoni múzeum és a Fejér György Városi Könyvtár közös szervezésében várták az olvasókat a könyvtárba Tamáska Péter Kis magyar börtönkönyv: az országos börtönök története a kiegyezéstől napjainkig című köteténekek bemutatójára. Balasssagyarmat, Márianosztra, Vác, a szegedi csillag ez csak a néhány legismertebb a 12 börtön közül, melyeket a történész felkeresett.

Börtönvilágról a könyvtárban a bemutató résztvevői (balról): Tamáska Péter, Káli Csaba történész, a Zala Megyei Levéltár főlevéltárosa és Kemény András, az Unicus Kiadó vezetője Fotó: Keszey Ágnes

A szerző úgy látja, hogy a dolgozók felkészültek, komoly nevelő munka folyik, a pártfogói rendszer nagyon fontos, ám a börtönviselteknek nehéz visszailleszkedniük a társadalomba. Ennek legfőbb oka véleménye szerint a munkanélküliség. A történész tapasztalata szerint a börtönökben zajló egyházi programok hatékony segítséget nyújtanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!