Keszthely

2017.02.09. 14:15

Sikeresen vizsgáztak az önkéntes tűzoltók Keszthelyen

A Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, a Keszthelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületek személyi állományának negyven órás tűzoltó alaptanfolyamot tartottak a tűzoltóság szakemberei.

A tanfolyamon huszonhárom önkéntes tűzoltó vett rész, tizenhárman Alsópáhokról, hatan Reziből, hárman Hévízről és egy fő pedig a Györöki Hamutiprók önkénteseként vett részt a képzésen. Az alaptanfolyam (ahogy neve is tükrözi) olyan alapvető tűzoltási ismeretekkel vértezi fel a résztvevőket, amely ismeretek megszerzésével szakszerűen avatkozhatnak be az egyesület többi tagjával tűzeseteknél, káreseteknél.

A huszonhárom önkéntes, megtanulta a vízsugárszerelés alapjait, megismerték, hogy hogyan tudják egy elhúzódó tűzoltás során a gépjárműfecskendőt föld feletti és föld alatti tűzcsapról megtáplálni oltóvízzel, továbbá megtanultak mentőkötéllel különböző életmentő kötéseket végrehajtani.

A hétvégén a negyven órás tűzoltó alaptanfolyam záróvizsgáját tartották Keszthelyen, ahol az eddig tanult ismereteikről adtak számot az önkéntesek.

A vizsga elméleti és gyakorlati feladatokból állt, melyeket mind a huszonhárom résztvevő sikeresen és eredményesen teljesített, így a továbbiakban ők is erősítik önkéntes tűzoltó egyesületük tűzoltásban résztvevő állományát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!