Keszthely

2017.02.06. 18:20

Elnapolták a döntést

Keszthely - A város idei költségvetése és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak bérrendezése szerepelt a képviselő-testület hétfői, rendkívüli ülésének napirendjén.

Zalai Hírlap

Az ülésen a jelenlevő fideszes képviselők – köztük a polgármester – nem szavazták meg a napirendi pontok megtárgyalását, így az ülés véget is ért. Ellenzéki részről néhány perc múlva sajtótájékoztatót tartott Mohácsi József (MSZP) és Kovács Viktória (DK).

– A polgármester úr protokolláris elővezetése után úgy döntött a Fidesz-frakció, hogy ma nem tárgyaljuk és nem szavazunk a költségvetésről. Ez nem volt egyeztetve a nem Fidesz oldalon ülő képviselőkkel, s még csak azt sem mondták, hogy elnézést, elhalasztjuk, mert vannak még viták – így Mohácsi József.

Mohácsi József és Kovács Viktória a sajtótájékoztatón
Fotó: archív, a szerző

Hozzátette: több alkalommal tárgyaltak a képviselők, bizottságok a költségvetés tervezetéről. Mint mondta, elfogadható és támogatható költségvetésről van szó, habár ő a pénzügyi bizottság elnökeként nem értett egyet azzal, hogy a hivatal dolgozóinak csak 10 százalékos bérfejlesztést tartalmaz a költségvetés előirányzata, hiszen 20 százalékot javasoltak. Mohácsi József szerint nem jó, hogy Keszthelyen, a Balaton fővárosában viták és egyet nem értések miatt nincs egység, közös gondolkodás.

Kovács Viktória a sajtótájékoztatón nehezményezte az ülés elhalasztását, s jelezte: felháborítónak tartja az esetet, és újabb bizonyítékot lát arra, hogy a város érdeke helyett „csak személyes hisztik” érvényesülnek a testületben.

Nagy Bálint alpolgármester

A Fidesz-frakció részéről Nagy Bálint alpolgármester lapunknak jelezte: az ülésen a képviselő-testület többsége úgy döntött, hogy nem szavazza meg a napirendi pontokat, mert azok között volt olyan előterjesztés, amely előkészületlenül, nem a valós tényeket tartalmazva került a képviselőknek kiküldésre. A Fidesz-KDNP-s képviselők nem kívántak tárgyalni olyan előterjesztésről, amely hibásan lett beterjesztve, ez súlyos felelőtlenség lett volna. Nagy Bálint az ellenzéki panasszal kapcsolatban jelezte: az érintett képviselőknek a felmerült kérdéseiket az ülést vezető polgármesterrel kellett volna megvitatniuk, aki egyben az anyag előterjesztője is.

– Véleményem szerint tartozunk annyival a választóinknak és a városnak, hogy a fontos kérdéseket szükség esetén többször is átbeszéljük, hogy Keszthely számára a legelőnyösebb döntést tudjuk meghozni. Különösen igaz ez akkor, ha olyan fontos döntésről van szó, mint a város költségvetése, amelyről csak megfelelően előkészített előterjesztés alapján lehet felelős döntést hozni. Fidesz-KDNP-s képviselőtársaimmal úgy gondoljuk, hogy ez a város valódi érdeke, ezért, ahogy eddig, ez után is ezt az álláspontot képviseljük – tette hozzá.

A költségvetésről szóló napirendi pont tárgyalását szerdára tűzte ki a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!