Keszthely

2016.12.20. 14:41

Szeretet-díjat kaptak - Civil karácsony Keszthelyen

Keszthely – Advent negyedik vasárnapján a Fő téren rendezték meg a Civil karácsonyt, melyen szokás szerint átadták az adventi díszítőverseny díjait, valamint a Szeretet-díjakat azoknak, akik sokat tesznek a város közösségéért.

Keszey Ágnes

Már negyedik éve, hogy a Keszthelyi Turisztikai Egyesület koordinálásával összefog több civil szervezet és karácsonyváró programmal ajándékozza meg a város lakóit. A minapi rendezvényen helyi kisgyermekek léptek színpadra és karácsonyi versekkel, dalokkal örvendeztették meg a közönséget.

Az eseményen átadták a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja által korábban adventi kirakatversenyként meghirdetett, idén megújult megmérettetés díjait.

Az idei Szeretet-díjasok: Kalapos István, Bertalan Zoltán, Regényiné Király Éva és Csom Tamás - akinek testvére, Tünde vette át a posztumusz kitüntetést
Fotó: Keszey Ágnes

– Eltérően a múlt évtől, amikor a kirakatverseny úgy zajlott, hogy a zsűri végigjárta a várost és végignézte a portálokat, idén jelentkezni kellett a díszítőversenyre, amelyen intézmények, üzletek, iskolák vehettek részt. Mindenki, aki jelentkezett, nyert is. A zsűri úgy döntött, hogy mindenki kap oklevelet és ajándékot – mondta Vetőné Zeke Erzsébet, a szervezet térségi elnöke.

A Civil karácsonyon átadták a néhány éve Horváth Tihamér vállalkozó ötlete alapján létrehozott Szeretet-díjakat is. Elhangzott: a díj létrehozásával az a cél, hogy mindazokat elismerjék, akik a közösségért sokat tesznek. Idén a civil szervezetek képviselőiből állók javaslata alapján négyen kapták meg az elismerést. Szeretet-díjat vehetett át Bertalan Zoltán, a több mint negyvenöt éves, a megyei értéktárba is bekerült Nagyváthy néptáncegyüttes alapítója. Ugyanilyen díjat kapott Regényiné Király Éva, több szervezet vezető és aktív tagja, az Újkori Helikoni Ünnepségek Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Kalapos István, aki szintén aktívan részt vesz a keszthelyi közéletben, több egyesületben tevékenykedik és számos városi rendezvényen örvendezteti meg a hallgatóságot szavalatával.

Posztumusz díjjal tisztelegtek a közelmúltban elhunyt Csom Tamás előtt, aki az egyik helyi vendéglátóhely vezetője volt. Csocsó – a városban mindenki így hívta – önzetlenül segített másoknak. A díjat nővére, Csom Tünde vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!