Keszthely

2016.07.20. 14:44

Szórakozásból verték meg a hajléktalant

Keszthely – Heccből támadtak rá hajléktalanra, és utcai padon ülő férfira azok a fiatalok, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A 18 éves F. Dávid és három hasonló korú barátja tavaly március 21-én kora délután futottak össze, hogy iszogatnak és lemennek a Balaton-partra. A vádirat szerint a strandon három üveg bort fogyasztottak el, amitől enyhén leittasodtak, majd rövid fürdés után négy óra körül elindultak a belvárosba, a Deák utcai volt sajtgyárhoz. Útközben hangoskodtak, beszóltak a járókelőknek, majd céljukhoz érve bementek a kerítésen és szóba elegyedtek a sajtgyárnál gyakran megforduló hajléktalan férfival, aki a fiúk kérésére innivalóval és cigarettával is megkínálta őket. Ezt követően felmentek az épület padlására és közben megbeszélték, hogy megverik a hajléktalant. Visszatérve az udvarra előzetes szóváltás nélkül F. Dávid és Sz. Renátó nekitámadtak a szerencsétlen embernek. A hamar földre került férfi bántalmazásába K. Szabolcs is bekapcsolódott, míg negyedik társuk, Sz. Bence csak nézte, amint társai a szerencsétlen ember fejét ütik, rúgják. A fiatalok rövid elteltével távoztak; áldozatuk súlyos sérüléseket szenvedett: orrcsontja törött, több foga kilazult.

A társaság innen az autóbusz-állomás felé indult el, ám a Helikon parkban felfigyeltek az egyik padon ülő férfira. Sz. Bence vetette fel, hogy őt is meg kellene verni, és társai kötélnek álltak. Most is cigarettát kértek, majd szóba elegyedtek a férfival, miközben két oldalról mellé ültek, álltak. Már indulni készültek, amikor Sz. Bence az elköszönő kézfogásból kezét visszarántva ököllel arcon ütötte a férfit, akinek ettől az egyik fogkoronája letörött. Támadó állást vettek fel a többiek is, mire a férfi védekezésképpen megütötte F. Dávidot, ami csak olaj volt tűzre, mert a fiúk rátámadtak. Ütötték a fejét, és igyekeztek ledönteni áldozatukat, a dulakodásban F. Dáviddal összeakaszkodva a földre is kerültek, de  míg a fiú fel tudott állni, ellenfele lent maradt, és már így kapta az újabb tucatnyi rúgást, ütést. A bántalmazásnak a járókelők felbukkanása miatt vetettek véget, és a fiúk elindultak az állomás felé, amikor Sz. Bence még próbálta felsegíteni a megvert, könnyebb sérüléseket szenvedett férfit, de az összeesett.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a négy fiatal ellen garázdaság, valamint testi sértés miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!