Keszthely

2017.07.11. 18:47

Szöveghullám a tó hullámai mellett

Nyáreste, Balaton és irodalom: szöveghullám című műsorával Keszthelyre érkezett a Fiatal Írók Szövetsége.

Keszey Ágnes

Rendhagyó helyszínen hallgathattak verseket, regény- és novellarészleteket az érdeklődők.  A FISZ már hagyományos nyári turnéja Keszthelyre érkezett:  szabadtéren, a Balaton-parti Zenepavilonnál olvastak fel műveikből az ifjú szerzők: Horváth Imre Olivér,  Tolvaj Zoltán, Vajna Ádám.

A művek elhangzása között gitárral Burucs Szabolcs lépett fel. Az irodalmi programot - ahogy ők hívják magukat- fedélzetmesterként  Gál Soma és Horváth Veronika vezette, s ők is szemezgettek írásaikból. Mint az írónő, a turné főszervezője elmondta: a rendezvény célja, hogy közelebb vigyék az emberekhez az irodalmat.

Fotó: a szerző

- Szeretnénk megmutatni, hogy a kortárs irodalom létező, élő dolog.  Olyan helyszíneken is megjelenünk, ahol az emberek nem feltétlenül számítanak ránk- mondta  Horváth Veronika. Nemrég született műveket halhatott a közönség: szerzőik olyan könyvekből is felolvastak, melyek tavaly vagy idén jelentek meg, sőt még nyomdába nem került művek is elhangzottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!