Keszthely

2015.08.24. 17:00

Tanévkezdetre nyit ki a keszthelyi tanuszoda

Keszthely - Vannak tervezett munkálatok, amelyekkel csúszásban vannak, de az éves karbantartás után a hét végén megkezdődik a medencék feltöltése, aztán a víz felmelegítése a tanuszodában.

Keszey Ágnes

A szivattyúk szakaszoltatását lehetővé tevő, ám mára eltört vagy berozsdásodott, s ezáltal használhatatlanná vált pillangószelepek cseréje volt az egyik legszükségesebb feladat a keszthelyi tanuszodában. Ezek a szelepek azt a célt szolgálják, hogy ha valamelyik szivattyú javításra szorulna, ne kelljen az összes vizet leengedni a medencéből.

– Most még a nagytakarítás van hátra, és még egy egészségügyi festésben gondolkozunk, de lehet, hogy ez majd az első héten, üzem alatt lesz megoldva. A vegyszeradagoló rendszerek karbantartása volt kisebb feladat – tavaly megtörtént a nagyobb mértékű felújítása. A hőcserélőket kéne savazni, de azt lehet, hogy szintén üzem alatt, a jövő héten, mert nem ért ide a vállalkozó. Van egy szavatossági problémánk is, a tetőbeázást kéne javítani, ami már a nyitás első éve óta húzódik – sorolja Csendes Antal, a Csik Ferenc tanuszodát üzemeltető Városüzemeltető Nonprofit Kft. fürdőszolgáltatási ágazatvezetője.

Csendes Antal az uszoda gépházában, az egyik kicserélt alkatrésszel

A tanuszoda egyébként idén októberben ünnepli majd öt éves évfordulóját. Az első évben nyáron is nyitva tartott, de napi 30-40 látogatója volt csak, hiszen a nyári melegben az úszók inkább a Balatont választják. Így aztán azóta a karbantartási szünet idején a személyzet a strandokon dolgozik, illetve a szabadságolások is megtörténtek, s szeptembertől ismét nyitva lesz a tanuszoda. Az eddigi éves látogatószám – mely körülbelül 30 ezer fő – idéntől emelkedni fog.

- Az első iskolai csoportok szeptember negyedikére jelentkeztek be így akkora már működni fog az uszoda. Nagy változás lesz az életünkben, ugyanis a keszthelyi és környéki gyerekek mellett a tapolcai tankerület több iskolája is ide fog érkezni. Így az iskolai foglalkozások kitolódnak délután fél négyig – mondta a részlegvezető.

A diákokon kívül ezután is várnak minden úszót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!