Keszthely

2017.02.10. 19:15

Törvényi kötelezettség miatt

Keszthely – Herold János jobbikos képviselő tájékoztatójának alpolgármesteri bérre vonatkozó megjegyzésére a Fidesz-KDNP-s képviselők részéről Csótár András, a Fidesz keszthelyi csoportvezetője reagált.

Zalai Hírlap

Mint jelezte, a jobbikos képviselőtől a költségvetést előkészítő munkában való részvétele alapján nem is várhattak mást, mint egy kampánynyilatkozatot, amely a saját politikai érdekeit szolgálja. Ebbe még az is belefért, hogy olyan dologról állítson valótlant, amely napirend szavazásán maga is részt vett. Az alpolgármesteri bér rendezésére törvényi kötelezettség miatt volt szükség, ugyanis az idei évtől törvény alapján nőtt a polgármesterek bére, amelyhez százalékosan igazodik az alpolgármestereké.

Keszthely főállású alpolgármesterének bére eddig a törvényi minimum szinten volt meghatározva, amely a polgármesteri bérhez viszonyítva messze nincs arányban az elvégzett munkájával, fogalmazott Csótár András.

Hozzátette:  most sem a törvényi maximum lett megszavazva, hanem pontosan a mértékletesség elvét vették figyelembe, habár a legtöbb településen a testületek a maximumot szavazták meg az alpolgármestereiknek. A Fidesz politikusa végül emlékeztette Herold Jánost, hogy a közeli, Veszprém megyei város jobbikos polgármestere most is a törvény által lehetővé tett maximális fizetést javasolta az MSZP-s alpolgármesterének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!