Keszthely

2017.05.19. 17:50

Összefogás, kreativitás, fejlődés

A fenntartható fejlődésről szólt az a konferencia, melyet PE Georgikon Karon rendeztek meg, egy több várost összekötő projekt keretében.

Keszey Ágnes

A Pannon Egyetem veszprémi, nagykanizsai, keszthelyi kampusza együtt dolgozik abban a programban, melyet a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete fog össze. A KRAFT (Kreatív város, fenntartható vidék) középpontjában a kreatív városok fejlődési lehetőségei és az ezeket körülvevő éltető környezet áll. Ennek részeként pénteken rendezték meg azt a konferenciát, melyről Pintér Gábor keszthelyi szervező elmondta: a fenntarthatóság témakörében külön foglalkoztak a turizmussal, az energiagazdálkodással, a megújuló energiákkal. Dr. Miszlivetz Ferenc, a kőszegi intézet főigazgatója érdeklődésünkre kiemelte: fontos, hogy a települések építsék fel saját identitásukat, mutassák meg kulturális erősségüket, működjenek együtt. Ez élénkíti a turizmust, s magával hozza a városok és a vidék erősödését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!