Keszthely

2016.02.04. 17:58

Feszültségek a keszthelyi városvezetésben? (frissítve)

Keszthely – Költségvetés, migránshelyzet és feszültségek a városvezetésben – e három témáról szólt Herold János, a Jobbik önkormányzati képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Zalai Hírlap

Reális a város költségvetése – összegezte a politikus, ám a büdzsével kapcsolatban több észrevétele van. Mint elmondta: a város üzemeltetéséért felelős cégek veszteségesen működnek és nagy kintlevőséget tolnak maguk előtt. Herold János úgy fogalmazott: a párt fontosnak tartja, hogy csak azért, mert pályázati lehetőség adódik, a város ne pályázzon felesleges, szükségtelen beruházásokra, mert figyelembe kell venni a fenntartási költségeket is. A migránshelyzet kapcsán kifejtette: ha az EU elfogadja, be kell tartanunk a kvótarendszert. Megismételte korábbi javaslatát, hogy a város hozzon létre egy válságstábot a váratlan helyzetek elkerülésére. Herold János a képviselő-testület munkájáról is szólt.

– Polgármester kontra alpolgármester kontra jegyző: idestova fél éve politikai háborúskodás, személyeskedés zajlik. Félre kell tenni minden egyéni sérelmet, minden pártpolitikai csatározást, mert nem vezet sehova. Ha valaki úgy gondolja, hogy elvesztette az erejét és hogy nem lehet ebben a formában becsületesen dolgozni, le lehet mondani a képviselői státusról – jegyezte meg.

Reagálás: Keszthely most nagy lehetőségek előtt áll

A  Fidesz-KDNP nevében Nagy Bálint alpolgármester reagált a Jobbik keszthelyi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

– Nagyon szomorú, hogy Herold János, a Jobbik képviselője azt a jövőt tudja Keszthely városának elképzelni, hogy lehetőleg ne vegyen részt pályázatokon – fogalmazott Nagy Bálint.

– Keszthely most nagy lehetőségek előtt áll, és a pályázati alapok biztosítása a költségvetésben pontosan azt a célt szolgálja, hogy a város ne maradjon le a fejlesztési lehetőségekről. Különösen azért, mert alapvetően százszázalékos finanszírozású pályázatokat tűztünk ki célul – ismertette.

Az alpolgármester kifejtette: a Fidesz-KDNP fontos lépésnek tartja azt, hogy Keszthely város önkormányzata is kifejezte tiltakozását a kvótarendszer ellen.

– Bízunk abban, hogy a magyar kormány sikeresen megakadályozza a kvótarendszer bevezetését. A Fidesz-KDNP álláspontja határozott és egyértelmű e kérdésben. Csodálkozunk azon, hogy a Jobbik miért mondana le arról a jogunkról, hogy megvédhessük az országunkat a migránsoktól. Szerencsére az országban több mint kétmillióan, akik aláírták a Fidesz-KDNP íveit, nem így gondolják – tette hozzá.

Frissítve

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzottakat Herold János képviselő pénteken a következőképpen pontosította:  „A Jobbik minden estben elfogadhatatlannak tartja a kvóta rendszernek bármilyen formáját. Ezt támogattuk és megszavaztuk. Ha a kormány részéről mégis elfogadásra kerülne az EU erőszakos kvóta politikája, akkor sem teheti a lábát Magyarország területére egyetlen migráns sem" -  közölte az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!