Keszthely

2017.05.25. 17:43

Zalai kötődésű sportolók elismerése

KESZTHELY Budapesten, a Magyar Kézilabda Szövetség szokásos évi rendes közgyűlésén tízen részesültek a Magyar Kézilabda Sportért elismerő oklevelében, köztük az a három zalai kötődésű sportember is, akiket a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöksége javasolt a díjra.

Iglódi Endre

A sort Godórné Nagy Mariann nyitotta, a több évtizede megyénkben élő lenti edző, világbajnoki ezüstérmes játékos, aki a magyar kézilabdázó nők közül legtöbbször volt válogatott, szám szerint 281 alkalommal.

Átvehette az elismerést a Keszthelyen született és Hévízen nevelkedett Lelkesné Tomann Rozália is, aki 1968-ban NB I/B-ig jutott a Keszthelyi Haladással, majd a Ferencvárosi TC játékosaként 172-szer játszott a nemzeti válogatottban és olimpiai bronzérmet szerzett.

Harmadrészt Kovács Péter gyenesdiási kötődésű sportember kapta meg az oklevelet, aki 323 válogatott meccsén 1797 gólt lőtt, világbajnoki ezüstérmes, BEK-győztes csapat kapitánya volt. Jelenleg a Vasas edzője, és ő lesz a május 28-i, hévízi sportgála egyik díszvendége.

Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke elmondta: az ülésen óriási megtiszteltetésnek érezte, hogy a megyénk által díjra felterjesztett mindhárom sportember megkapta az elismerést a szövetségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!