Kiscsehi

2017.03.22. 18:47

Harmonikus borok a bírálaton

Kiscsehi - Bár többször sújtotta természeti csapás a környező szőlőbirtokokat, a gazdáknak mégis sikerült harmonikus borokat készíteniük.

Gyuricza Ferenc

Vlasics Lajos, a háromfős bírálóbizottság elnöke fogalmazott így a dél-zalai községben megtartott borbírálat értékelésekor, elismerve a termelők egész éves munkáját. Kiscsehiben ezúttal is a helyi Borbarát Klub szervezte a borversenyt. A gazdák ezúttal 23 mintát neveztek, ebből három volt vörös. A kóstolt borok közül hét minta érdemelte ki az arany, öt az ezüst, kilenc a bronz minősítést, a fennmaradó két bor termelője pedig oklevelet vehetett át - tudatta lapunkkal a civil szervezet elnöke, Czupi József. A bírálat során a zsűri tagjai négy díj átadásáról döntöttek. A legmagasabb pontszámot ezúttal Csesztregi József chardonnay bora érte el, míg a gazda szürkebarátját a Süle Krisztián borász által 12 éve alapított díj, a „Kincső bora” cím odaítélésével ismerték el. Az évjárat legjobb vörösbora ez évben Heincz Vilmos merlot-ja lett, illetve Nedelkó János sauvignon bora is kapott egy különdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!