Kissziget

2017.04.06. 19:45

Polcokra került - A hivatal épülete van soron

Kissziget - Az önkormányzati hivatal épületének felújítása zajlik jelenleg a településen, míg a helyi könyvtárban is történt fejlesztés.

Korosa Titanilla

Nemrégiben új polcrendszert alakítottak ki a helyi könyvtárban. A fejlesztést a megyei könyvtár támogatta. A régi, kevésbé praktikus szekrényeket jól áttekinthető polcok váltották fel, megkönnyítve a kölcsönzők dolgát a válogatásnál.

- A könyvtár átalakítása mellett további munkálatok is elkezdődtek - tájékoztatta lapunkat Fehér Gyuláné polgármester. - Az önkormányzati hivatal épületét pályázati támogatással újítjuk fel. Ennek keretében sor kerül többek között a falak alászigetelésére, újra vakolják és festik az építményt, valamint a nyílászárók cseréjére is sor kerül, 4 új ablakot és egy bejárati ajtót szerelnek majd be.

Az új polcrendszer átláthatóbbá teszi a könyvtárat - mutatta Fehér Gyuláné polgármester Fotó: Korosa Titanilla

A polgármester arról is beszélt, hogy a közel 80 éves épületre igencsak ráfér már egy nagyobb rendbetétel, szükség van szigetelésre is, hiszen legutóbb egy évtizeddel ezelőtt esett át nagyobb felújításon.

- Ugyancsak a pályázat keretében urnafal kialakítását is tervezzük a temetőben - tette hozzá Fehér Gyuláné. - Olyan megoldással, hogy az a későbbiekben bővíthető legyen. Emellett pályázunk járdafelújításra, ehhez a tervek már elkészültek. Továbbá üdvözlő és útmutató táblákat szeretnénk elhelyezni a településen, illetve a játszótérnél tujasort ültetni, ami majd sövénykerítésként szolgál. Ezt követően, ha jut rá pénz, a hivatalba, elsősorban az orvosi rendelőbe új bútorokat is vásárolunk - mondta végezetül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!