Kistolmács

2016.03.02. 15:44

Térfigyelő kamerák, napelemek Kistolmácson

Kistolmács – A közelmúltban bővült a térfigyelő kamerarendszer, illetve a kultúrház tetejére napelemek kerültek, így teljesen megoldottá vált az épület energiaellátása.

Mirkó Imre

Mint azt Birkás Zoltán polgármester elmondta: a belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően három új térfigyelő kamerát helyeztek ki a faluban a már meglévő hét mellé. A nagy hatótávolságú, kiváló képminőségű kamerákat a falu elejére, végére és központjában szerelték fel. Mind a tíz kamerát a rendőrség felügyeli, melyeknek felvételeit folyamatosan rögzítik. A legutóbb felszerelt három kamera 3,2 millió forintba került, melyhez nem kellett önerőt biztosítani, a korábbiak szintén pályázat útján kerültek beszerzésre, de azokhoz némi saját forrást is rendelni kellett.

Birkás Zoltán a kultúrházon elhelyezett napelemeket mutatja
Fotó: Mirkó Imre

– Mivel Kistolmács nem volt veszteséges önkormányzat, nem szorult konszolidációs támogatásra, ezért az államtól kaptunk közel 3 millió forintot, melynek felhasználási célját még az utalás előtt meg kellett jelölni – folytatta a polgármester. – A kistolmácsi testület úgy határozott, hogy a művelődési ház elektromos rendszerét kell felújítani. A kultúrház teljesen új vezetékelést kapott, majd napelemeket szereltettünk fel a tetejére, amelyek tavaly december végétől már áramot termelnek. A 18 darab napelem által termelt energia 4,5 kilowatt, ami több, mint a szükséges, ezért a felesleget visszatáplálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!