Kosárlabda

2017.02.09. 18:10

14 ponttal mutatkozott be a fiatal

Nagykanizsa - Újabb győzelmet könyvelhetett el a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabdacsapata, így a kanizsaiak a Nyugati-csoport tabellájának a negyedik helyére ugrottak.

Kühne László

Kanizsai Vadmacskák- SZoESE Szombathely

88-43 (16-5, 21-13,

28-12, 23-13)

Amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés. Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Koncsek, Fleischmann.

Kanizsa: Fekete (16/6), Fuisz (17/3), Hegyi (3/3), Zsámár (19), Bánhegyi (11). Csere: Gutai (6), Baa (14), Szőlősi (2), Kovács R. Edző: Gábor Erzsébet.

Villámrajtot vettek a hazaiak és gyors lerohanásokból 8-0-ra is vezettek az elején, majd agresszív védekezésükkel a negyed végére tovább növelték előnyüket. A második tíz percben már játéklehetőséget kapott aztán a tini korosztályos - 2004-es születésű - Baa Dominika is, aki ezzel először léphetett pályára amatőr NB I-es mérkőzésen, mi több, bemutatkozó négy pontjával már 18 pontos is volt a Vadmacskák előnye.

Zsámár Lili (a labdával) is sokat tett a sikerért
Fotó: Szakony Attila

Nagyszünet után továbbra is koncentráltan játszott a KVSE, majd védekezést is váltott és a megszerzett védőlepattanókból gyors kosarakat sikerült elérnie a csapatnak. A 35. percben már 30 pontra emelkedett a két együttes közötti különbség. A záró felvonás elején Fekete Csilla és Baa pontjaival tovább nőtt a hazai előny és a találkozó utolsó három percében a zsinórban dobott tíz ponttal csak rátettek még egy lapáttal a kanizsaiak.

Gábor Erzsébet: "A mérkőzésen a játék minden elemében felülmúltuk a vendégeket, és végig vezetve magabiztos győzelmet arattunk."

Jók: Fekete, Zsámár, Baa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!