Kosárlabda

2011.12.30. 19:00

ZTE KK: az alapbéreket fizetik, de más területen van gond

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában szereplő Zalakerámia-ZTE KK együttesénél a napokban edzőváltásról lehetett hallani. Illetve arról is beszéltek, hogy mozgás lesz a keretben.

Bóbics László

- Az ügyvezetés és a tulajdonosi kör tárgyalt és úgy döntött, hogy személyi változásokra van szükség - jelentette ki megkeresésünkre Kern Lajos ügyvezető igazgató. - Az alaphelyzet az, hogy mindenképpen bent szeretnénk maradni a legjobbak közt, ehhez pedig bizonyos változásokra van szükség a keretben és a szakmai vezetésben is.

- Neveket hallhatunk?

- A játékosokkal nem tudtunk egyeztetni, s olyan jogi következményeket nem akarunk vállalni, amelyek gondot okoznának a klubnak. Ezért a jövő hét elején hozzuk meg a döntéseket. A szakmai stábnál Kis Attilával és Patonay Imrével is tárgyaltunk, igaz, mással is. Itt sem tudok még konkrétumot mondani. Szintén a jövő hét eleje az az időpont, amikor már mi is okosabbak leszünk, és a közvéleményt is kész tényekről tudjuk tájékoztatni.


A zuhanyhíradóban ismét arról lehet hallani, hogy a klubnál késnek a fizetések. Ezt a kérdést is feltettük Kern Lajosnak.

- A Paksot és a Szolnokot kivéve minden csapatnak vannak gondjai. Az alapbéreket kifizettük, de igaz, hogy az egyéb juttatások területén vannak lemaradásaink. Ezen a területen nem akkorák a problémák, mint a városban lehet hallani. Az tény, hogy egy-két havi csúszásunk van, de ez is csak néhány emberre igaz. Szeretném hangsúlyozni, hogy ezek a problémák  nem okozhatnak gondot és ettől nem függhet a csapat teljesítménye. A jövő hét végén játszunk a Sopronnal, addig mindent szeretnénk tisztázni. Még egyszer hangsúlyozom: az alapcél a bent maradás. Ezért van szükség arra, hogy bizonyos változásokat hajtsunk végre. Azt sem szeretnénk, ha az utolsó pillanatban derülnének ki a dolgok, és a Lővérek aljára nem letisztult viszonyok között utazna a csapat. Ezért gyors, megalapozott  döntéseket kell hoznunk.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!