Kosárlabda

2014.01.31. 18:30

Az év zalai kosárlabdázói

Zalaegerszeg - Pénteken a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség immár 23. alkalommal jutalmazta az Év kosárlabdázóit a megyében.

Kerkai Attila

 

Természetesen a 2013. évi teljesítmények alapján, és a pénteki ünnepélyes díjátadón dr. Villányi Antal, a ZMKSZ elnöke nem is feledkezett megemlékezni a múltról. Arról, hogy 1991-ben fogalmazódott meg a gondolat: minden évben jutalmazzák a legjobb teljesítményt nyújtó zalai kosarasokat, a díjátadás pedig azóta hagyomány lett.

A pénteki eseményen Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere is köszöntötte a legjobbakat és reményét fejezte ki, hogy a zalai kosárlabdasport hátterének biztosításáért továbbra is nagy összefogás valósul meg.

Az eseményen jelen volt Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, aki kifejezte elismerését azért, hogy a zalai szövetség ilyen hosszú időn át ápolja a hagyományt és nem feledkezik meg a legjobbak elismeréséről. Dr. Gyimesi Endre, országgyűlési képviselő, az MKOSZ elnökségi tagja azok munkáját is megköszönte, akik a háttérből segítik aktivistaként a megyei szövetség munkáját.

A 2013-as esztendőt pedig dr. Villányi Antal, a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke értékelte, majd szólította ki egyenként a díjazottakat. Elsőként dr. Szalai Zoltánt, a ZTE KK orvosát, aki 20 esztendeje végzi nagy elhivatottsággal munkáját, s kapta meg a Zala Megye Kosárlabdázásáért-díjat. Az év edzőjének Gáll Tamást, a ZTE NKK vezető-edzőjét választották, aki 2013-ban a női Universiade-válogatottal a 7. helyen végzett a kazanyi játékokon. Az esztendő legjobb férfi játékosa, Gáspár Dávid, a Zalakerámia-ZTE KK kosárlabdázója lett, a nőknél Varga Zsófia, a ZTE NKK válogatott játékosa kapta az elismerést. Az utánpótlás kategóriában a fiúknál Kis Attila Raul (Zalakerámia-ZTE KK), a lányoknál Hermann Aliz (Kanizsai Vadmacskák) érdemelte ki a díjat. Az ifjú kanizsai kosaras viszont nem lehetett ott a díját-adáson, hiszen a kadett válogatottal jelenleg Isztambulban szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!