Kosárlabda

2015.02.13. 19:15

Elég volt néha felpörögni - Közepes játékkal is magabiztos ZTE NKK-siker az utolsó ellen

Zalaegerszeg - A ZTE NKK tartalékos NB I-es női kosárlabdacsapata hazai pályán közepes játékkal is biztosan győzött a sereghajtó Vasas ellen.

A ZTE-ből a sérült Ambrus Szandra és Horváth Zsófia hiányzott, de az esélyes így is a zalai csapat volt.

Az első percekben a vendégek kihasználták a ZTE NKK hibáit (5. p.: 6-9). A hazaiak főleg támadásban gyengélkedtek, és a vendégek centereivel is meggyűlt a bajuk. A negyed közepén Gáll Tamás időt kért, rendezte a sorokat, csapata pedig a negyed végére átvette a vezetést. Tovább robogott a zalai együttes (11. p.: 30-21). Aztán a házigazdák visszavettek a tempóból, rengeteg ziccert rontottak, a sereghajtó pedig élt a lehetőséggel, felzárkózott (15. p.: 37-34). Ismét jókor jött hazai oldalon az időkérés, mely után szárnyalni kezdett a ZTE, 10 pontra nőtt a szünetre a zalaiak előnye.

A harmadik negyedben elkezdtek rohanni a csapatok. Mindkét oldalon pontatlanná váltak a dobások. Két percre „bedeszkázták" a gyűrűket. A folytatásban is alig bírtak 10 pont fölé kerülni a csapatok. A befejező negyedre ritmust váltott a ZTE, és pillanatok alatt eldöntötte a meccset (32. p.: 71-51). A fővárosiak feladták a küzdelmet, jöttek náluk a cserék, a ZTE pedig könnyedén tartotta előnyét.

A tartalékos ZTE időnként játszott jól, a magabiztos győzelméhez a közepes teljesítmény is bőven elég volt.

Nagy Dóra (ZTE, fehérben) 17 pontja mellett tegnap este megszerzett hat lepattanót, és kiosztott ugyanennyi gólpasszt is. Fotó: Katona Tibor

ZTE NKK–MKB Euroleasing Vasas 90-68 (26-19, 22-19, 11-11, 31-19)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.:Söjtöry, Surányi, Kulcsár.

ZTE: Darida 5/3, Varga 15, Nagy D. 17/3, Velkey 11/9, Zele 17. Csere: Szélesy 5, Mackay 18/6, Jurkó 2. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Vasas: Aho 15/3, Tóth 4, Farkas 2, Cymmer 8, Határ 17. Csere: Solymosi 6, Gocsmann -, Szalay -, Bagi 6, Bach 8, Gundel-Takács 2, Vezetőedző: Krivacsevics Dragoljub.

 

Gáll Tamás: „Bár nem nagyon volt ritmusa a játékunknak, időnkénti felpörögtünk, és ez elég volt a biztos győzelemhez."

Krivacsevics Dragoljub: „Mindkét oldalon, akadtak hiányzók ezen az estén. Miden mérkőzésen példásan küzdünk, ezt tettük a ZTE ellen is, de ez kevés volt a sikerhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!