Kosárlabda

2015.01.23. 14:30

A Cegléd és a PVSK érkezik - Szombaton délután női, vasárnap este férfi meccs idehaza

Zalaegerszeg mindkét NB I A-s kosárlabda csapata itthon játszik a hétvégén: a nők szombaton (16.30) a Ceglédet, a férfiak pedig vasárnap (20.30) a PVSK-t fogadják.

Kerkai Attila

Az udvariasságot és az időrendet félretéve kezdjük a férfiakkal, hiszen a Zalakerámia-ZTE KK csütörtök este klasszikus nyugat-magyarországi rangadót játszott Körmenden. Igaz, nem volt benne sok köszönet, hiszen 41 pontos vereséggel zárta a nevében még rangadónak számító mérkőzést a zalai csapat. A 105-64-es végeredmény ismeretében inkább csak edzőmérkőzésnek lehet nevezni a találkozót, és most már tényleg el kellene gondolkodni a hogyan továbbon.

Egy ritka tiszta helyzet: Kertész indul ziccerben Körmenden. Fotó: Szekeres Péter

Sok választás már nincs, a sérülések és a játékoscserék után valószínűleg (bár, ki tudja...?) ez a keret fejezi be a bajnokságot, és nem kell nagy jóstehetség annak megállapításához, hogy a ZTE KK lehet az egyik csapat, amely a bentmaradásért kiírt osztályozót megvívja. Nem megbántva senkit, de kilátástalannak tűnt a produkció, amit a Körmend ellen ismét láttunk. Az a baj, hogy hiába jönnek új játékosok, a helyzet semmit sem változik. A sérülések persze valamilyen szinten magyarázatot adnak, de a kiesők helyére érkezett kosarasok nem váltották meg a világot. Mi lesz a négyszeres magyar bajnok ZTE csapatával? Immár öt légióssal rendelkezik a klub, plusz két honosított (tehát magyarnak számító külföldi) játékossal, ami korábban, a magyar kosárlabdázás egyik fellegvárának tartott egerszegi klubnál gyakorlatilag elképzelhetetlen volt.

Vasárnap a PVSK érkezik Egerszegre. Nem kívánhatjuk, hogy csak így tovább fiúk, így nem tehetünk mást, mint elővesszük a kincstári optimizmust: őszintén reméljük, hogy minden eddigire rácáfol a ZTE KK ezen az estén.

Nagy Dóra (fehérben) a Szekszárd ellen. Mai játéka kérdéses. Fotó: Katona Tibor

Sokkal kellemesebb mérkőzésben bízhat a női bajnokságban a ZTE NKK, mely szombaton győzelemre készül a Cegléd ellen.

– Ellenfelünk jó kis csapat – jelentette ki Gáll Tamás, a zalaiak trénere. – Ellenfelünknek van két pontgyáros játékosa: Hadzovic és Skoric 20 pont feletti átlaggal vezeti a bajnoki ranglistát, és van egy válogatott centerük, Bozóki Bettina személyében, tehát az összecsapást cseppet sem szabad lefutottnak tekinteni. Nem beszélve arról, hogy nálunk az előjelek sem a legjobbak, hiszen Zele Dorina csak a hét második felében edzett, Nagy Dóra pedig a pénteki edzésen mozgott először, az influenza leküzdése után. Mindent összevetve azonban természetesen a győzelem a célunk, amit remélem sikerül is megszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!