Kosárlabda

2016.02.13. 19:52

A ZTE KK nagyon megverte a Falco KC-t

Gyakorlatilag telt ház, szurkolótáborok, és parázs hangulat, vagyis minden „kellék” rendelkezésre állt egy igazi nyugati rangadóhoz a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában.

Kerkai Attila

Szombaton a Zalakerámia-ZTE KK  fogadta a Falco-Trend Optika  KC Szombathely együttesét és az egerszegiek a vártnál is könnyebben, nagy fölénnyel győztek.

Zalakerámia-ZTE KK - Falco-Trend Optika  KC Szombathely 84-49 (28-15, 23-14, 23-8, 10-12)

Zalaegerszeg, 2700 néző. Jv.: Földházi, Jakab, Praksch.

ZTE KK: Kinney 11/6, Govens 22/9, Kerpel-Fronius 15/3, Mohácsi 9/3, Pantelic 5. Csere: Gáspár 11/9, Velkey 6/6, Czinger, Fekete V., Kis R. 3/3, Olasz 2.   Vezetőedző: Bencze Tamás.

Falco KC: Rundles 8, Comagic2, Váradi12/3, Butorac 4, Hallik 9/6. Csere: Rakic 2, Bognár 4, Hódi 6/6, Durázi, Bagó 2, Kovács B.   Vezetőedző: Kálmán László.

A ZTE-Falco párosítás egyike azon mérkőzéseknek a honi férfi kosárlabdázásban, ami nem hagyja hidegen egyik csapat szimpatizánsait. Így volt ez szombaton este az egerszegi Városi Sportcsarnokban is, ahol telt ház előtt játszott rangadót a két régi rivális. A Falco csapatából  hiányzott Ryan Wright, hiszen a center megsérült az utolsó edzésen, így nem állt Kálmán László és csapata rendelkezésére. A ZTE KK repülőrajtot vett és már a második perc elején időt kellett kérnie Kálmán Lászlónak.

A zalaiak egy 11-0-as sorozattal kezdtek, amikor Hallik szerezte az első vasi kosarat, aki ezt követően távolról is betalált kétszer. A szombathelyiek kezdték elkapni a fonalat, s Bencze Tamás ekkor időt kért.  Mohácsi triplája, majd Kerpel-Fronius újabb elfutása után  a 8. percben már 26-10-re vezetett a ZTE KK, s erősen gondok voltak  a Falco védekezésével. Nem úgy a zalaiakéval, s főleg Pantelic palánk alatti eredményes munkájával  és a zalaiak külső dobásaival a 12. percben már 36-17-re vezettek a házigazdák.  A ZTE KK elképesztően jól  szűrte meg a Falco támadásait, előnye fokozatosan nőtt (17. p.: 45-17), ami érezhetően már idegessé is tette a vasi játékosokat. Hallik és Kinney szólalkozott össze, ami után a szombathelyi játékost kiállították a játékvezetők. Ez sem segített csapatán...Az első 20 perc egyértelműen a zalaiak akarata szerint alakult, ehhez nem férhetett kétség.

 

A folytatásban a ZTE KK tiszta dobóhelyzeteket dolgozott ki, ezekből pedig jöttek az újabb hármasok és 23. percben a zalaiak elérték a harminc  pontos különbséget is (60-29). A Falco gyengén dobott, és úgy is játszott, a  zalaiak talán csak amiatt izgulhattak, hogy játékosaiknál gyűltek a személyi hibák. Annyit meg kell jegyezni, hogy a Falco  semmit sem adott fel, igyekezett kizökkenteni a házigazdát a ritmusából, de továbbra is igaz volt rá: ez nem az ő napjuk volt. A harmadik negyedben hét perc alatt mindössze négy pontot szerzett a vendégcsapat, ami sok mindent elárul. A ZTE KK magabiztosan vezetett (64-35), amit szurkolóik, mondani sem  kell,  nagyon élveztek. Az utolsó negyed már csak formalitásnak volt tekinthető,  a zalaiak fontos találkozót nyertek meg, nem is akárhogy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!