Kosárlabda

2014.04.17. 14:20

A ZTE NKK már pénteken javíthat

Zalaegerszeg - Nehéz helyzetbe került szerdai vereségével a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda csapata, melynek számára immár reális forgatókönyv az élvonalbeli tagság megőrzéséért vívandó osztályozó. A ZTE NKK női együttese pénteken javíthatja ki szerdai vereségét: 17 órától fogadja hazai pályán a Szekszárd csapatát.

Kerkai Attila

Szerdán gyakorlatilag a teljes honi élvonalbeli kosárlabda mezőny pályán volt. így játékra jelentkezett a két zalai NB I A-csoportos együttes is. A mérleg két vereség, és ez még akkor sem adhat okot büszkeségre, ha tudjuk, mindkét együttesnek idegenben kellett bizonyítania.

A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttes Nyíregyházán kapott ki simán (92-75), amin igazán nem is kell már csodálkozni. Az ZTE KK ugyanis négyszer találkozott ebben a szezonban a nyírségiekkel, és a bajnokságban gyakorlatilag mindvégig sereghajtó NYKK ezeken az összecsapásokon háromszor győzött. Ennél is nagyobb baj azonban, hogy jelen állás szerint a ZTE KK a május 3-án esedékes utolsó középszakaszbeli találkozóján a Jászberénnyel tulajdonképpen arról meccselhet, hogy melyikük lép majd pályára az osztályozón, éppen a Nyíregyháza ellenében, amely már biztosan egyik szereplője lesz ennek a párharcnak. A nyírségiek harmadik lehetséges ellenfele még a Falco KC lehet, amely azonban szerdán sokat javított helyzetén, hiszen nyert a Körmend ellen, és van egy elmaradt találkozója a Nyíregyházával, illetve legvégül a Szegeddel játszik majd. Mind a két összecsapásra a szombathelyiek otthonában kerül sor, és a vasiak elvileg hozhatják mind a két sikert, s akkor tényleg a ZTE KK– Jászberény találkozó dönt az osztályozóról.

A zetés Kovács Ádám igyekszik „túltenni magát" Mitchell (Falco) közbenyúlásán

Márpedig ebben a bajnokságban ennél többet lehetett várni a zalaiaktól, de az együttes tulajdonképpen ugyanazt a formát mutatja végig a szezonban. A januári edzőváltásig és onnantól is hullámzó a csapat produkciója, e tekintetben nem sok minden változott Zalaegerszegen, és ennek a „változékonyságnak" is a következménye a mostani helyzetet.

A ZTE NKK női csapata szerdán jóval élesebb csatában maradt csak alul Szekszárdon, a női bajnokság 5-8. helyéért zajló rájátszás első mérkőzésén. Gáll Tamás együttese pénteken idehaza, 17 órától javíthat, és feltett szándéka is ez.

– Egyenlíteni akarunk a párharcban, és erre minden esélyünk meg is van – állapította meg tegnap a zalaiak szakvezetője. – Azt gondolom, hogy szerdán is sokat tettünk a sikerért, sokat dolgoztunk érte, annyi hiba csúszott a játékba, hogy az irányítóposzton most gyengébben voltunk. A játékvezetéssel már nem foglalkozom és azzal sem, hogy mi volt szerdán. Elmúlt, úgyhogy csak a pénteki mérkőzésre készülünk. A már említett irányítóposzton kell jobb teljesítményt nyújtanunk ahhoz, hogy sikerüljön győzni, amire képesnek tartom az együttest.

Varga Zsófia (ZTE NKK) többszörös soproni túlerővel harcol a palánk alatt

A lehetséges harmadik mérkőzést jövő szerdán, Szekszárdon rendezik.

Az elődöntők zajlanak

A női kosárlabda élvonalban már zajlanak az elődöntők. A párharcok első meccsein: Sopron–PEAC 76-45, DVTK–PINKK 53-62. A második mérkőzéseket ma este, a másik fél otthonában rendezik.

Kapcsolódó hírek:

Nyíregyházán járt a ZTE KK

ZTE NKK: Elmaradt bravúr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!