Kosárlabda

2017.01.27. 17:15

ZTE NKK: bízva egy sikeresebb sorozatban

Zalaegerszeg - Sorozatot, ráadásul reményei szerint pozitív előjelűt kezdene meg a ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabda csapata, amely szombaton (18.00) a Vasas Akadémia vendége lesz.

Kerkai Attila

Legutóbbi mérkőzésén jól teljesített a ZTE NKK, amely megnehezítette a jóval esélyesebb Győr dolgát, hiszen szoros mérkőzést játszott vele. Győzni nem sikerült Gáspár Dávid együttesének, de az egerszegiek szakvezetője szerint ezt a találkozót is a maguk hasznára fordíthatják.

- Úgy néz ki, hogy a megfázásos időszakon túljutottunk, kisebb gondok ugyan vannak, de korántsem olyanok már, mint a múlt héten - utalt Gáspár Dávid arra, hogy egy hete nem csak az erős ellenfél okozott gondot. - Öt olyan mérkőzésen jutottunk túl, melyeken nem mi voltunk az esélyesek, ám hasznosak voltak ezek. Az erősebb ellenfelek ellen például megtapasztaltuk, hogyan kell agresszíven, keményen játszani. A következő ötmeccses sorozatunk pedig olyan, hogy ebből négyet reális esélyünk van megnyerni. Ez persze csak távlati elképzelés, hiszen alapvetően mindig az épp aktuális ellenfélre történő felkészülés a legfontosabb. Márpedig ez most a Vasas csapata.

A nemrég érkezett Whitney Bays számára is egy újabb alkalom jön el a bizonyításra
Fotó: Katona Tibor

A Vasassal ráadásul tabellaszomszéd a ZTE NKK: a fővárosiak mindössze egy győzelemmel szereztek kevesebbet, mint a zalaiak. Gáspár Dávid szerint egyfajta rangadó lesz kettejük összecsapása.

- A Vasas több, erősebb csapat orra alá már borsot tört, és idegenben játszunk - állapította meg. - A pasarétiek négy légióssal rendelkeznek, emelett pedig szinte csak húsz év alatti, de tehetséges kosarasok alkotják keretüket. Nehéz meccs lesz, az biztos, de ha a Győr ellen mutatott lelkesedéssel, koncentrációval és keménységgel játszunk, akkor terveinket valóra válthatjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!