Kosárlabda

2017.02.09. 18:10

Bravúr kellene a sikerhez

Zalaegerszeg - Az NB I A-csoportos női kosárlabda-bajnokság újabb fordulójában már pénteken lejátssza a következő mérkőzését a ZTE NKK együttese, amely 17 órától a remek szezont futó és jó erőkből álló Szekszárdot fogadja.

Kerkai Attila

A korábbi években ez a párosítás inkább a zalai lányok esélyességét mutatta, főleg hazai pályán, azonban a Szekszárd mostanra alaposan megerősödött és egyértelműen a mezőny első feléhez tartozik.

Mondhatni azt is, hogy élcsapattá vált, ezáltal pedig úgy fordult a kocka, hogy pénteken Egerszegen a Szekszárd számít a találkozó favoritjának.

A ZTE NKK két győztes mérkőzés után fogadja a tolnaiakat, ám hogy milyen reményekkel, erről kérdeztük Gáspár Dávid vezetőedzőt.

A ZTE NKK (fehérben, a labdával Nagy Dóra) nagy kihívás előtt
Fotó: Katona Tibor

- A maximumot akarjuk kihozni magunkból és a lehető legjobban ellenállni a Szekszárdnak - mondta a szakvezető. - Ellenfelünk négy légióssal, köztük három szlovén válogatottal érkezik, de a magyar játékosaik között van korábbi magyar válogatott, mint Bálint Réka, vagy éppen ügyes és feltörekvő kosarasok. Mindegyikük a maga posztján nagyon jól játszik, csapatuk pedig jó formában van, amit az eredményeik is alátámasztanak.

Saját együtteséről Gáspár Dávid pozitívan fogalmazott, hiszen hoztak két győztes meccset, és persze a bravúr lehetőségéről is kérdeztük őt.

- Jól dolgoznak a lányok, koncentráltak, ami a legutóbbi két mérkőzésünkön a pályán is visszaköszönt - válaszolta a szakvezető. - Azt várom, hogy ez a tendencia folytatódik, s majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Mindent elkövetünk a bravúr érdekében, s mindig készülünk erre, mert enélkül nem lehet egyetlen meccshez sem hozzá állni, akárki is az ellenfél. A kérdés mindig az, hogy az adott találkozón ebből mi jön össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!