Kosárlabda

2017.01.23. 17:45

Jól jött volna egy-egy bravúr a kosaras csapatainknak

Zalaegerszeg - A hét vége élvonalbeli kosárlabda-mérkőzésein a két zalai csapat hasonló utat járt be, hiszen mindkettő esélyesebb ellenféllel szállt szembe, s úgy a Zalakerámia-ZTE KK, mint a ZTE NKK is csak nagy csatában kapott ki.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK egy héttel korábban hazai környezetben, kétszeri hosszabbítás után nyert a Paks ellen. Most szombaton, ha nem is ilyen körülmények között, de hasonlóan nagy csatában kapott ki az Alba Fehérvár vendégeként. A 90-81-es vereség viszont nem tükrözi hűen a találkozó szorosságát, ugyanakkor az utolsó öt percben a ZTE KK, ha csak pár ponttal lemaradva is, de valóban már csak futott az eredmény után. A mérkőzésen az is döntött, hogy az Alba több játékost tudott ilyen szinten bevetni, ami a végén már a frissesség terén is megmutatkozott. Pontosabbak lettek a hazaiak, náluk már beestek azok a kosarak, melyek viszont hiányoztak a zalaiaknál, akik viszont így is derekasan helytálltak. Két kiemelkedő teljesítmény akadt. Az egyik hazai oldalon, Lóránt Péteré (43 VAL), aki végig csapata vezére volt, s neki nagy szerepe volt a sikerben. A másik hasonló teljesítmény a ZTE KK csapatából került ki, hiszen a litván Adomas Drungilas tartotta a lépést Lóránttal. Drungilas már a találkozó elején bekezdett, hiszen pillanatok alatt 11 pontig jutott, nem tudott hibázni és mezőnyjátékára sem lehetett panasz.

Benke Szilárd (kékben) igyekszik szerelni az Alba amerikai légiósát ,Taylort a szombati meccsen
Fotó: Molnár Artúr

A Zalakerámia-ZTE KK veresége ellenére megtartotta harmadik pozícióját a tabellán, azonban a mezőny most kezd összesűrűsödni. A zalaiaknak ebből a szempontból is jól jött volna egy bravúr Fehérváron, viszont arra kell figyelniük, hogy az elvileg simábbnak ígérkező találkozóit hozza. Szombaton hazai környezetben fogadják az újonc Vasast, márpedig ez a fellépésük éppen a fenti kategóriába tartozik, majd utána jövő csütörtökön a Szolnok érkezik Egerszegre. Az viszont már más lesz...

A női NB I-ben a ZTE NKK vasárnap hazai pályán a Győrt fogadta. Az egerszegi lányok egy héttel korábban belefutottak egy súlyos vereségbe Cegléden, úgyhogy igencsak érdekesnek tűnt, hogy miként teljesítenek most. A Győr élcsapat, amely ellen Gáspár Dávid együttese most bizonyított. Az egerszegi lányok végig jól teljesítettek a találkozón, esélyesebb ellenfelüket nagy csatára kényszerítették. Volt, hogy vezettek a zalaiak, de végül az erősebb kerettel rendelkező kisalföldiek nyertek. A ZTE NKK csapatában most is Kirby Burkholder volt a legjobb, no és bemutatkozott a másik amerikai lány, Whitney Bays. Akinek érezhetően még szoknia kell új környezetét, de az is látszik, hogy biztosan hasznára lesz együttesének a folytatásban.

Kirby Burkholder készül újabb dobásra a Győr ellen. Az amerikai lány ismét remekelt
Fotó: Katona Tibor

A ZTE NKK-nak a 74-67-es hazai vereségért nem kell szégyenkeznie, szombaton pedig ők is a Vasassal találkoznak. Ők a fővárosba utaznak és a találkozó az egerszegieknek és a Vasasnak is egyaránt rangadót hoz. Tabellaszomszédok találkoznak, éppen ezért egyértelműen ki-ki meccsre lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!