Kosárlabda

2016.09.26. 15:30

Mészáros mindent vitt

Zalaegerszeg - Akik nyomon követték a hét végén a Magyar Kosárlabdázás Napja városligeti eseménysorozatát, biztosan értesültek róla: az egerszegi Mészáros Richárd tartolt a programon.

Kerkai Attila

A városligeti műjégpályán immár ötödik alkalommal megrendezett Magyar Kosárlabdázás Napja igazi családi esemény volt. A programot több országos verseny döntője színesítette, melyek előcsatározásait év közben rendezték meg. Főszereplőnk, Mészáros Richárd jól ismert a magyar és a zalai kosárlabdázásban is, hiszen a ZTE játékosaként (később dombóvári és pécsi színekben) élvonalbeli múlttal rendelkezik, s néhány éve vissza tért a zalai megyeszékhelyre, ahol a Zrínyi-gimnázium pedagógusa.

De a lényeg: a zalai sportember a 2. alkalommal megrendezett Millió Forintos Kéz országos hárompontos dobó-verseny, valamint az Adidas Streetball utcai kosárlabda-fesztiválokon futó négy különféle dobóverseny döntőjébe is kvalifikálta magát - és valamennyit meg is nyerte!

Mészáros Richárd (balról) a Millió Forintos Kéz elnevezésű verseny főszervezőjével, Judik Bélával az eredményhirdetéskor Fotó: A szerző

 

- Tavaly is döntős voltam, de akkor nem sikerült nyernem - árulta el Mészáros Richárd. - Az idén a Milliós Forintos Kéz fináléjába már csak nyolcan kerültünk be, melyben sorsolás után párok alakultak és egy passzgép által adott 20 dobás alapján lehetett ezekből a párharcokból továbbjutni. Az ország legjobb hárompontos specialistái között sikerült nyernem, de közben az Adidas Streetball döntőiben is érdekelt voltam. Itt is megnyertem a hárompontos döntőt, továbbá a 3shots versenyt (egy érvényes ziccer, egy büntető és egy hárompontos leggyorsabb teljesítése) és végül Gedei Tibor barátommal a 2ball game döntőjét is mi nyertük. Borzasztó erős mezőny gyűlt össze, tökéletes technikai tudással rendelkező, mindig győzni akaró dobóspecialistákkal kellett szembenéznem. Persze készültem is, illetve régen sem ment rosszul a dobás, edzőként pedig szeretem oktatni a srácoknak a távoli dobások helyes technikáját.

Mészáros Richárd köszöni mindenkinek a biztatást és a szurkolást, s mint mondta, egész nap extázisban versenyzett. Most pedig már készül az új szezonra is: új csapata, a Hévíz SK edzőjeként várják a hét végi NB II-es rajtot, ahogy fogalmazott: egy bajnokesélyes gárdával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!