Kosárlabda

2016.01.04. 19:08

Vadmacskák: egy center nagyon kellene

A női kosárlabda amatőr NB I Nyugati-csoportjában szereplő Kanizsai Vadmacskák SE együttese gyakorlatilag az alapszakasz felénél a negyedik helyen áll a tabellán.

Kühne László

Amikor a mezőny tagjai január közepén folytatják majd a szezont, a kanizsaiak számára először egy középmezőnybeli ellenfél, a Szombathelyi Egyetem következik. Aztán a jelenleg listavezető TFSE-t fogadják majd a zalaiak egy a nyolcadik fordulóból elhalasztott találkozó keretében. Főleg az utóbbi ellenfél viszonylatában érdemes figyelni a kanizsai vezetőedző, Gábor Erzsébet szavaira.

– Nehéz a kosárlabdát magas ember nélkül játszani, vagyis úgy, hogy nincs igazi centerünk – fogalmazta meg csapata talán legnagyobb hátrányát a kanizsai szakember. – Alacsony együttes vagyunk, ehhez képest viszont igenis jól teljesítettünk eddig. Húzóemberink, Fekete Csilla, Fuisz Viktória és Hegyi Vivien is több alkalommal remekelt az ősz során.

De vajon konkrétan miben lehetett lemérni, hogy a Vadmacskáknál valóban szükség lehet magas kosárlabdázóra?

– A negyedik helyen állunk csoportunkban, a meccseink közül pedig az előttünk tanyázó BEAC és Tatabánya ellen mutatkozott meg igazán látványosan, hogy nagyon nehéz gyakorlatilag csak és kizárólag mezőnyjátékosokkal szerepelni. Így amit eddig ki lehetett hozni a szezonból, azt kihoztuk.

Az viszont változatlan a zalaiak háza táján, hogy a saját műhelyben kinevelt fiatalokat bátran csatába – bocsánat, meccsbe... – merik dobni.

– Hála Istennek ezen a téren nem panaszkodhatunk, mivel ahogy eddig is, úgy ezúttal is számos kosarasunk került a különböző korosztályos válogatottak szövetségi edzőinek a látókörébe. Jelenleg is több lányunk kerettag a maga korosztályában, ami azért úgy gondolom, tovább javítja klubunk renoméját. Elég csupán Zsámár Lili, Bánhegyi Beatrix, vagy Horváth Ninell nevét említenem a fiatalabbaknál, míg a Herman Aliz után a 16 éveseknél például Kardos Rékát is behívták a nemzeti együtteshez. Ők a bajnokikon is bevethetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!