Kosárlabda

2015.09.01. 10:05

ZTE KK: megjöttek a légiósok, bizonytalan a pénteki mérkőzés

Zalaegerszeg - A kedd délelőtti edzésen már csak egy légiós hiányzott a Zalakerámia-ZTE KK keretéből, hogy teljes legyen a létszám, de James Kinney is megérkezik pénteken. Az, hogy ezen a napon játszik-e mérkőzést a ZTE KK, ez viszont még kérdéses.

Kerkai Attila

Mint korábbi írásainkban jeleztük, ezen a héten áll össze véglegesen a a ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapatának a kerete, amikor a négy szerződtetett légiósa is megérkezik. Kedden  közülük hárman már a csapattal edzettek, vagyis a szerb Djordje Pantelic, a horvát Ante Krapic és az előző esete „befutott" Darrin Govens. James Kinney csak pénteken érkezik meg – számolt be róla Bencze Tamás vezetőedző.

– A két center jó  edzettségi állapotban érkezett meg, s bár nem csapattal tréningeztek eddig, de látszik, hogy figyeltek a kondíciójukra – mondta Bencze Tamás. – Govens-szel  viszont tényleg csak percekkel ezelőtt találkoztam először, hiszen ő az éjjel érkezett Egerszegre, de ő is egyénileg készült, így azt hiszem nem lesz gondja egyikőjüknek sem gyorsan felvenni a ritmust. Ami a fontos, hogy most már tízen vagyunk  és elkezdhetjük azt a munkát, amit mások talán már elkezdtek. Eddig ugyanis nyolcan  voltunk csupán, így az öt-öt elleni játékot nem is igen tudtuk gyakorolni. Taktikailag talán van egy kis lemaradásunk, fizikálisan viszont jó állapotban vannak a fiúk.

Balról Bencze Tamás vezetőedző tart rövid megbeszélést a konditeremben Djordje Pantelicnek, Darrin Govensnek és Ante Krapicnak Fotó: Katona Tibor

A tíz fő pedig úgy jön ki, hogy közben történt egy sérülés, hiszen Gáll Dominik ujja eltört, így az ő keze jelenleg gipszben van. Bencze Tamás vele kapcsolatban  elmondta, lejárt a próbajátéka, de a  keret tagja lesz a szezonban.

Ami pedig a folytatást illeti, az még nem biztos, hogy összejön a péntekre tervezett  szlovák BK Levicki Patrioti  elleni edzőmérkőzés. A szlovákok ugyanis  egy mérkőzésért nem utaznak Magyarországra, hanem szombaton is  játszani szeretnének, de eddig nem találtak még partnert.

– Jelen állás szerint még nem tisztázott, hogy valóban lesz-e mérkőzés – mondta el evvel kapcsolatban a szakvezető. –  Ha más nem lesz,  és meg tudunk ebben egyezni, mi készen állunk arra is, hogy péntek után szombaton is megmérkőzzünk a szlovákokkal,  ám ez a variáció még bizonytalan.

A Szolnok elleni jövő szerdai felkészülési mérkőzés viszont nincs veszélyben. Az egerszegi találkozó nyilvános lesz, azaz nézők is megtekinthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!