Kosárlabda

2014.10.18. 18:07

ZTE NKK: a második félidőben gálázott a bajnok

A női kosárlabda bajnokság nyitányán a ZTE a tavalyi bajnok PINKK Pécs 424 együttesét fogadta.

A  zalai oldalon nagyon fogadkoztak, hogy megkeserítik az aranyérmes csapat életét. A hazaiak ennek szellemében kezdték a találkozót, és az első percekben vezettek. A vendégeknél a folytatásban a légiósok nagyobb sebességre kapcsoltak, és megkezdték a pontgyártást. A pécsiek az első negyed közepén már vezettek (5. p.: 8-12). A folytatásban a magas játékosai révén tovább nőtt a baranyai csapat előnye. Egy időkérést követően Gáll Tamás, a ZTE trénere rendezte  a sorokat, csapata felzárkózott (13. p: 28-29).

A fellángolás rövid ideig tartott, a pécsiek  pontosabban dobtak, és  ismét tíz pont lett a két csapat közötti különbség.A nagy szünet után két percig nem dobott kosarat a zalai csapat. Szerencséjükre a pécsiek is mindössze kettőt. A vendégek ezután gondoltak egy merészet felgyorsították játékukat, főleg támadásban, és a harmadik negyed végére kis híján húsz pont lett a különbség a két csapat között. (54-72). A záró tíz percre a hazaiak mindent megpróbáltak. Többször letámadták ellenfelüket, kevés sikerrel. A baranyai csapat könnyű kosarakat dobott, és több mint 100 pontot szerve, fölényes győzelmet aratott Egerszegen.

ZTE NKK – PINKK Pécs 424  73 – 101 ( 18-27,  19-20,  17-25,  19-29).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!