Kosárlabda

2015.02.01. 14:20

ZTE NKK: Ismét egy bravúros diadal

Zalaegerszeg – A női csapatnak köszönhető, hogy ismét pozitív értelemben hallatott magáról a megyeszékhelyi kosárlabda: a ZTE NKK az alapszakasz 14. fordulójában Győrben aratott bravúros győzelmet.

Varga Andor

CMB Cargo UNI Győr–ZTE NKK 86-91 (24-23, 16-27, 22-23, 24-18)

Győr, 300 néző. Jv.: Tőzsér, Vida, Hervay.

Győr: Radocaj 15, Milica 2, Török A. 5/3, Vajda 26/12, Laklóth 6/6. Csere: Vincze 8, Takács 2, Czirják 12/9, Vulic 10. Vezetőedző: Völgyi Péter.

ZTE: Nagy 9, Darida 6/3, Varga 17/3, Zele 17, Varga 17/3. Csere: Mackay 16/9, Szélesy 20/3, Ambrus 2, Velkey -. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Kipontozódott: Nagy a 36., Radocaj a 37. percben.

Az amerikai Samantha Mackay (14) dob kosárra a ZTE NKK egy korábbi mérkőzésén. Győrben ismét a legjobbak közt volt. Fotó: Katona Tibor

A hazai csapat gyorsan szép előnyt épített (7. p.: 17-10), de a ZTE Varga pontjaival majdnem már az első játékrészben fordított. A folytatásban viszont nem úszták meg ezt a kisalföldiek (19. p.: 40-50), miközben a ZTE-ből eredményesség terén Zele és Mackay is felzárkózott.

Fordulás után a győrt Radocaj és Vajda tartotta meccsben, ám hiába nyújtottak a többiekhez képest kiemelkedőt, a zalaiak közül mindig volt valaki – ebben az időszakban például Szélesy – aki segíteni tudott.

Völgyi Péter: „Egyértelműen a védekezés miatt veszítettük el egymás után második hazai mérkőzésünket."

Gáll Tamás: „Úgy készültünk erre a meccsre, hogy lehet esélyünk, hiszen mostanában kétszer is megtréfáltuk a Győrt, melynek nagyon nem fekszik a játékstílusunk. Elképzeléseink fényesen valóra váltak, hiszen a hazaiak gyors vezetése után talpra álltunk, és végig kézben tartottuk az összecsapást. Az első félidő dobópárbaja után a folytatásban mindkét fél keményített a védekezésén, de ez sem zavart meg minket. Büszkék lehetünk, mert a női mezőnyhöz és magunkhoz képest is sok pontot dobtunk. Csapatként működtünk kiválóan, végig jól játszottunk, öröm volt nézni a lányokat."

A SZÁMOK NYELVÉN

Dobáspontosságban csapatszinten nem volt számottevő különbség szombaton a felek között, egyénileg mezőnyből Vincze és Vajda, illetve Szélesy volt a leghatékonyabb (67-67 százalék). A legtöbb lepattanót Radocaj (9), illetve Zele (8) szedte, ebben a műfajban a ZTE 30-27-re nyert. Gólpasszok terén nagy volt a győri fölény (22-11), Radocaj egymaga tízszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. A szerb játékos védése nagy feladat volt a zalaiaknak, 9 faultot követtek el ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!