Külföld

2010.02.26. 10:56

Sokkoló fotók a kabuli öngyilkos merényletekről

Öngyilkos merénylők robbantották fel magukat péntek reggel az afgán fővárosban egy bevásárlóközpont közelében, legkevesebb 17 ember tíz ember halálát okozták, köztük külföldiekét - közölték afgán tisztségviselők.

zaol.hu

A halottak között olaszok és egy francia és egy indiai állampolgár is van. A hírek szerint 18-ra tehető a sebesültek száma.

A tálibok egyik szóvivője azt közölte, hogy öt emberük hajtott végre öngyilkos merényletet két olyan épület ellen, amelyben rendszeresen tartózkodnak külföldiek. A rendőrség szerint a két épület szálloda vagy vendégház.


A tálibok nevében egyik szóvivőjük jelentkezett, és közölte, hogy öt emberük hajtott végre öngyilkos merényletet két olyan épület ellen, amelyben rendszeresen tartózkodnak külföldiek. A rendőrség szerint a két épület két szálloda vagy vendégház.A korábbi hírek szerint az egyik szálloda a Safi Landmark szálló egy kilencemeletes épületben.


Forrás: MTI/dpa/Reuters/AFP/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!