Külföld

2010.10.08. 10:37

Ütközött és süllyed egy tartályhajó a francia partoknál

Teherszállító hajóval ütközött pénteken egy tanker az északnyugati francia partoknál, fedélzetén hatezer tonna oldószer van - közölték a hatóságok.

MTI

  
A máltai zászló alatt közlekedő YM Uranus a Franciaországhoz tartozó Ouessant szigetétől száz kilométerre délnyugatra szenvedett balesetet. Tizenhárom fős személyzetét helikopterrel elszállították. A térségbe tart a haditengerészet egyik fregattja, valamint egy vontató.
   
A hatóságok addig nem látnak neki a bajba jutott hajó vontatásához, amíg nem kapnak pontos információt arról, hogy milyen jellegű oldószer van a rakterében. A hajó az olaszországi Porto Marghera és a hollandiai Amszterdam között teljesített szolgálatot.
  
A hatóságok úgy tudják, hogy a tartályhajó egy panamai zászló alatt hajózó konténerszállítóval ütközött, amely a Kanári-szigetek és a hollandiai Rotterdam kikötője között bonyolít le forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!