Külföld

2016.02.04. 11:20

A francia légierő megsemmisítette a dzsihadisták egyik kiképzőközpontját Szíriában

A francia légierő a nemzetközi koalíció repülőgépeivel közösen megsemmisítette az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik kiképzőközpontját Szíriában - jelentette be csütörtökön a francia védelmi minisztérium.

A hadművelet hétfőn történt, hatvan kilométerre észak-keletre Aleppótól, Manbidzs város környékén. A bombázásban egy "fontos létesítmény semmisült meg, amely az Iszlám Állam kiképzőközpontjaként és fegyverraktáraként szolgált" - írta a francia tárca.

A közlemény szerint a műveletben mintegy húsz repülő vett rész, köztük két francia Rafale bombázó, amelyek SCALP típusú rakétákat lőttek ki. A légicsapás során az egyik SCALP rakéta egy technikai probléma miatt működésképtelenné vált, levált és a földnek csapódott - olvasható a kommünikében, amely azt nem említette meg, hogy hány áldozata és sérültje volt a légicsapásnak.

A nemzetközi koalícióban résztvevő mintegy húsz ország szerdán ígéretet tett arra, hogy fokozni fogja a dzsihadista szervezet elleni harcot Irakban és Szíriában. Az elmúlt egy évben Washington szerint közel 10 ezer légicsapást hajtottak végre a két országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!